Recept: Groene salade met gegrilde kip

 

Groene salade met gegrilde kipWat een week zeg! Jullie zullen wel gemerkt hebben dat ik de afgelopen dagen niks gepost heb. Eergisteren is mijn computer gecrasht, dus kon ik even helemaal niks meer. Daarbij ligt Douwe al 3 dagen ziek in bed en is het spitsuur op mijn werk. Jullie begrijpen wel dat ik enorm toe ben aan weekend. Gelukkig kan mijn computer nog gemaakt worden en ben ik vanaf maandag weer back on track. Omdat ik Douwe graag weer een beetje op de been wilde krijgen heb ik afgelopen week alleen maar salades gemaakt. Veel vitamines en niet te zwaar op de maag. Deze groene salade met gegrilde kip was daar één van. Een frisse maaltijdsalade die niet te zwaar op de maag ligt. Lekker als het buiten warm is of als je even aan moet sterken. 

Ingrediënten groene salade met gegrilde kip voor 2 personen

2 kipfilets
1 sjalot
1 teentje knoflook
Een halve komkommer
200 gram bimi
100 gram groene aspergetips
150 gram veldsla
250 gram cherrytomaten
2 eetlepels balsamicoazijn
Een beetje olie om in te bakken
Peper en zout

Pers de teen knoflook en versnipper de sjalot. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Fruit de sjalot en knoflook tot het glazig ziet. Doe de aspergetips en de bimi bij de sjalot en knoflook en bak tot het gaar is.

Kruid de kipfilet aan beide kanten met peper en zout. Grill de kipfilets in een grillpan of -plaat tot ze gaar zijn. Snijd de kip in plakjes.

Snijd de cherrytomaatjes in kwarten en de komkommer in kleine stukjes. Doe de veldsla, 2 eetlepels balsamicoazijn en een beetje peper en zout in een grote kom. Meng de sla met het azijn en proef of de sla op smaak is. Doe de cherrytomaatjes en komkommer bij de sla en schep alles door elkaar.

Schep een paar eetlepels salade in een diep bord. Schep de bimi en groene asperges op de salade. Maak af met de plakjes gegrilde kip. Bestrooi voor serveren met een beetje peper uit de molen. Serveer met vers brood en olijfolie.

De groene salade met gegrilde kip is lekker als lunch of maaltijdsalade. Ook lekker als side dish bij de barbecue.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *