Recept: Chili lime chicken wraps

 

Chili lime chicken wrapsWàt is het lekker weer hé! De lente is eindelijk losgebarsten. Als ik in mijn weerapp kijk, en dat doe ik vaak, zie ik alleen maar zonnetjes staan. Ik word daar zo vrolijk van. Nu hopen dat het dit weekend in Dublin ook zo zonnig is. Ik ben wel toe aan terrasje. Douwe is voor zijn werk al de hele week in Dublin en morgen vlieg ik er achteraan. Even een weekendje weg. Ik kijk er al de hele week naar uit. Mochten jullie tips hebben.. ze zijn meer dan welkom! Bij zonnig weer past een zonnig gerecht. Deze chili lime chicken wraps zijn fris, pittig en zoet tegelijk. Lekker met een koud glas witte wijn on the side. We blijven bourgondiër he 😉

ingrediënten chili lime chicken wraps voor 4 personen

400 gram kippendijen
8 kleine wraps
75 gram waterkers
1 komkommer
2 avocado’s
125 gram crème fraîche
1,5 eetlepel honing
1 eetlepel sriracha of sambal
2 limoenen
2 tenen knoflook
1 theelepel gedroogde of 1 eetlepel fijngehakte verse koriander
Peper & zout

Rasp de schil van 1 limoen en pers beide limoenen uit. Pers de teentjes knoflook. Doe de sriracha (of sambal), de honing, de koriander, de knoflook, de limoenschil, het limoensap en een beetje peper en zout bij elkaar in een kom. Proef of de verhoudingen van de marinade kloppen. Voeg, indien nodig, meer van bepaalde ingrediënten toe. Leg de kippendijen in de marinade en laat ongeveer een uurtje marineren in de koelkast.

Snijd de komkommer en de avocado in reepjes. Bak de kippendijen in een grillpan tot ze gaar zijn.

Snijd de gegrilde kippendij in reepjes. Bestrijk de wraps met een eetlepel crème fraîche. Beleg de wraps met waterkers, reepjes kip, avocado en komkommer. Maak af met peper en zout.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *