Recept: Aziatische eendenborst met noodles

 

Aziatische eendenborst met noodlesIk ben gek op dit gerecht. Het is zo makkelijk om de Aziatische eendenborst met noodles te maken en tegelijkertijd zo lekker. Het enige wat je nodig hebt zijn ingrediënten van goede kwaliteit. De Aziatische eendenborst met noodles is ideaal voor grotere gezelschappen. Ik serveerde dit gerecht op een grote schaal. Ik legde een berg noodles in het midden en bedekte de bovenkant met de plakjes eendenborst. Lekker samen zijn, eten en delen met elkaar. Dat is wat ik belangrijk vind momenteel. 

Ingrediënten Aziatische eendenborst met noodles voor 4 personen

250 gram Chinese eiernoodles
400 gram eendenborst
100 ml ketjap manis
2 eetlepels sesamolie
50 ml rijstazijn
Een scheutje olijfolie
2 eetlepels basterdsuiker
1 rode puntpaprika
1 rode ui
3 cm verse gember
1 courgette
3 lente-uitjes
150 gram oesterzwammen
100 gram shiitake
Sesamzaadjes
Peper en zout

Begin met het maken van de marinade voor de eendenborst. Meng 50 ml ketjap manis met 2 eetlepels sesamolie en een eetlepel basterdsuiker. Voeg een beetje peper en zout toe aan de marinade. Snijd de eendenborst in dunne plakjes. Leg de plakjes eendenborst in de marinade en laat het een half uurtje staan.

Breng een middelgrote pan met water aan de kook. Kook de Chinese eiernoodles in 4 minuten gaar. Giet de noodles af en doe ze in een grote kom of schaal. Snijd de paprika in kleine stukjes, de courgette in plakjes en de rode ui in halve ringen. Hak de paddenstoelen in grove stukken. Schil de gember en snijd in kleine reepjes. Verhit een beetje olie in een wok of koekenpan. Bak de courgette, paddenstoelen, paprika en rode ui gaar.

Haal de plakjes eendenborst uit de dressing. Bak de plakjes eendenborst heel kort aan beide kanten. Maak een dressing van 50 ml ketjap manis, 50 ml rijstazijn, een scheutje olijfolie en een theelepel basterdsuiker. Doe de groentes bij de noodles en giet de dressing erover. Schep alles goed door elkaar. Schep de noodles op een grote platte schaal. Leg de plakjes eendenborst op de noodles. Snijd de lente-ui in ringetjes. Strooi de sesamzaadjes en de lente-ui over de eendenborst. Maak af met een beetje peper en zout.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *