Salade met warm gerookte zalm en venkel

Recept: Salade met warmgerookte zalm en venkel

 

Salade met warm gerookte zalm en venkelAls er iets is wat ik veel eet bij warme weer, dan zijn het salades. En negen van de tien keer zijn het salades met vis. Deze salade met warmgerookte zalm en venkel is lekker fris. Helemaal omdat er granny smith, een frisse appel, in verwerkt is. En dat kunnen we wel gebruiken met die hitte buiten. Ik ben momenteel een paar dagen bij een vriendin een Oldenzaal. Daar is het nog warmer dan in Zaandam. En ik dacht dat het in Zaandam warm was! Ik weet nog niet precies wat we allemaal gaan doen (dat weet nooit iemand die met mij op stap gaat, inclusief ikzelf), maar dat er veel lekker eten en vooral veel lekkere wijn bij komt kijken is zeker. Ben je nieuwsgierig? Hou dan vooral mijn Instagram stories in de gaten. Daar houd ik jullie op de hoogte. 




Salade met warm gerookte zalm en venkel

Ingrediënten salade met warmgerookte zalm en venkel voor 4 personen

250 gram warm gerookte zalm
1 knol venkel
1 granny smith appel
50 gram rucola
Een paar takjes dille
Peper en zout

Voor de dressing

2 eetlepels dijonmosterd
5 eetlepels appelazijn
1 eetlepel honing
Peper en zout

Salade met warm gerookte zalm en venkel

Rasp of snijd de venkel heel fijn. Snijd de appel in dunne reepjes. Hak de venkel in grove stukken.

Meng de ingrediënten voor de dressing met elkaar.

Trek de warmgerookte zalm met twee vorken uit elkaar.

Meng de venkel met de appel en de rucola. Besprenkel met de dressing en leg het op een bord.

Leg de stukken zalm op de salade en bestrooi met dille. Maak af met peper en zout.

Serveer de salade met warmgerookte zalm en venkel met vers brood en een ijskoud glas Chardonnay

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *