Recept: Tex mex salade met garnalen en avocado

 

Tex mex salade met garnalen en avocadoAls ik naar deze salade kijk word ik meteen vrolijk. Ik heb dat wel vaker met eten. Sommige mensen worden blij van een mooi paar schoenen (oké, ik geef het toe.. daar word ik ook erg blij van) of een nieuwe gadget. Mijn dag kan gemaakt worden door een mooie fles olijfolie, de visboer op de markt of een mooi opgemaakt bord. Sterker nog, zelfs de kleuren van een gerecht kunnen dat bij me losmaken. Een mooie roze zalm, een perfect rode biefstuk of een kleurige salade zoals deze. Hallo, ik ben Lynn en mijn hart maakt een sprongetje als ik een chiogga bietjes doormidden snijd. Tja.. je bent een foodie of je bent het niet. Van deze Tex mex salade met garnalen en avocado gaat meteen het zonnetje weer schijnen. In ieder geval in je hoofd. Want het gaat nog even duren voordat we de zomerkleding en de slippertjes weer aan kunnen. Naja.. dan faken we tot die tijd toch gewoon een beetje. Het zonnetje komt vanzelf wel weer tevoorschijn. 

Ingrediënten Tex Mex salade met garnalen en avocado voor 4 personen

500 gram gamba’s
1 romaine sla (bindsla)
3 tomaten
2 avocado’s
2 tenen knoflook
1/2 rode ui
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel chilipoeder
Een paar takjes koriander
Een beetje olie om in te bakken
Peper en zout

Pers de teentjes knoflook. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Doe de garnalen in de pan. Doe de knoflook, de komijn, de oregano, het chilipoeder en een beetje peper en zout bij de garnalen. Roer alles goed door elkaar. Bak de garnalen tot ze roze zijn.

Snijd de Romaine sla, de tomaten en de avocado’s in stukjes. Versnipper de rode ui en hak de koriander fijn. Doe de garnalen, de sla, de rode ui, de tomaat en de avocado bij elkaar in een grote kom en besprenkel met het sap van de limoen. Hussel alles door elkaar en bestrooi met koriander. Maak de Tex mex salade met garnalen en avocado af met een beetje peper en zout.

Serveer de tex mex salade met garnalen en avocado met brood, een portie nacho’s of frietjes.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *