Pasta puttanesca met rucola

Recept: Pasta puttanesca met kerstomaatjes en rucola

 

Pasta puttanesca met kerstomaatjes en rucolaPasta puttanesca komt oorspronkelijk uit Zuid-Italië en betekent letterlijk: “pasta op de hoerenwijze”. Nou, met zo’n naam heb heb je meteen mijn aandacht getrokken. Die moest ik natuurlijk uitproberen. Het resultaat? Een hartige en licht-pittige pasta met heel veel smaak. Die smaak krijg je onder andere door knoflook, olijven, chilipeper, kappertjes, ansjovis en kerstomaatjes uit blik toe te voegen. Klinkt dat je als muziek in de oren? Dan is deze pasta puttanesca een recept voor jou. Makkelijk om te maken en binnen een half uur op tafel. Glaasje witte wijn en vers brood met een goede olijfolie erbij en je hebt een feestmaal. 




Ingrediënten pasta puttanesca met kerstomaatjes en rucola voor 4 personen

500 gram spaghetti of linguine
2 tenen knoflook
1 middelgrote ui
1 eetlepel gedroogde oregano
2 theelepels gedroogde chilivlokken
50 gram uitgelekte kappertjes (neem een potje van 100 gram)
400 gram tomatenblokjes
400 gram kerstomaatjes in blik (ik ben fan van Mutti)
200 gram zwarte olijven zonder pit
8 ansjovisjes op olie
Een handje rucola
Een scheutje olie om in te bakken
Peper en zout

Pasta puttanesca met kerstomaatjes en rucola

Kook de pasta in ruim water met een beetje peper en zout gaar.

Versnipper de ui en pers de teentjes knoflook.

Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Doe de knoflook, de ui en de chilivlokken in de pan en bak tot het begint te geuren.

Snijd de ansjovisjes in kleine stukjes en de olijven in drieën. Doe de ansjovis, kappertjes, zwarte olijven en oregano in de pan en bak even mee.

Giet de kerstomaatjes en de tomatenblokjes in de pan en roer alles door elkaar. Plet de tomaatjes een beetje zodat het sap eruit kan lopen. Laat de saus 10 minuten pruttelen.

Schep de pasta in de pan en roer de saus en de pasta door elkaar.

Hak de peterselie fijn. Bestrooi de pasta puttanesca met kerstomaatjes met peterselie. Serveer met rucola en vers brood.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *