Recept: Gefrituurde inktvisringen

 

Gefrituurde inktvisringenZijn jullie ook zo aan het genieten van het Hemelvaartweekend? Ik hoop dat jullie allemaal leuke dingen aan het doen zijn. Mocht je nog niks op de planning hebben, er zijn dit weekend een paar hele leuke foodfestivals in Nederland. Klik hier voor een overzicht. Terwijl jullie dit lezen ben ik keihard aan het chillen op Texel. Gister heb ik fantastisch gegeten bij Wambinge bij hotel Greenside in de Koog en vanavond gaan we eten bij Jef in den Hoorn. Ik kan bijna niet wachten tot vanavond. Ik ben zo benieuwd! We slapen in een bed & breakfast bij een echtpaar in de Koog. Het is vanaf hier maar 10 minuten lopen naar het strand en we zitten midden in het stadje. Elke ochtend liggen er verse broodjes voor de deur die we op onze kamer kunnen opeten. Erg fijn, want dan kunnen we lekker rustig wakker worden. Ik ben niet zo een ochtendmens en als ik me dan moet haasten voor het ontbijt word ik helemaal chagrijnig. Al met al zijn we hier enorm aan het genieten. Borreltje hier, hapje daar. Één van mijn favoriete hapjes bij de borrel zijn gefrituurde inktvisringen met aioli. Echt lekkere inktvis haal je bij de visboer en frituur je daarna zelf. Doordat ik kruiden toevoegde worden de gefrituurde inktvisringen lekker pittig. Lekker met een glaasje bubbels of een mooie witte wijn. Laat het weekend maar beginnen!

Ingrediënten voor 20 gefrituurde inktvisringen

2 inktvislichamen
200 ml karnemelk
120 gram bloem
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels zout
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel knoflookpoeder
Een paar takjes peterselie
Olie om in te frituren

Snijd de inktvis in ringen. Doe de karnemelk in een kom. Leg de inktvisringen in de karnemelk en laat 20 minuten staan. Hier worden de inktvisringen lekker mals van.

Meng de bloem, het paprikapoeder, het zout, de zwarte peper, de cayennepeper en het knoflookpoeder met elkaar.

Verhit de olie tot 180 graden. Haal de inktvisringen uit de karnemelk en haal ze door het bloemmengsel. Zorg dat alles kanten van de inktvisringen bedekt zijn met bloem. Doe de inktvisringen, maximaal 8 per keer, in de hete olie. Bak de inktvisringen tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op een velletje keukenpapier.

Hak de peterselie fijn. Leg de gefrituurde inktvisringen op een schaal en bestrooi met peterselie en peper uit de molen. Serveer met partjes citroen en aioli.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *