Krokante garnalen met chilisaus

Recept: Krokante garnalen met chilimayonaise

 

Krokante garnalen met chilisausZo. En dan is het nu tijd voor één van mijn favoriete borrelhapjes. Zoals jullie weten ben ik gek op hapjes uit de frituur. Niet zo gezond, wel erg lekker. En met het weekend voor de deur hebben we wel wat lekkers verdient. Of eigenlijk hebben júllie dat verdient. As we speak ben ik namelijk keihard aan het chillen in Portugal. Waarschijnlijk met een borrel in mijn hand en met een fantastisch uitzicht op Lissabon. 8 dagen lang. Heerlijk! Zijn jullie nieuwsgierig? Via Instagram houd ik jullie op de hoogte over alles wat ik meemaak. Je kunt me vinden via de gebruikersnaam @savorysweetsnl. Over naar het recept van vandaag. Deze krokante garnalen met zoete chilisaus smaken uitstekend bij de borrel. Makkelijk om te maken en supersnel klaar. Hier kun je mij letterlijk voor wakker maken. Zó lekker. Laat het weekend maar beginnen.
Ingrediënten voor 24 krokante garnalen met chilimayonaise

24 gamba’s (ik koop vaak 2 kg ingevroren gamba’s tegelijk bij de toko)
125 ml karnemelk
50 gram bloem
30 gram maïzena
1 ei (large)
1 eetlepel sriracha
150 gram panko
Een scheutje chilisaus
Olie om in te frituren
Peper en zout

Krokante garnalen met chilisaus

Doe de karnemelk, de bloem, de maïzena, het ei, de sriracha en een snuf peper en zout bij elkaar in een kom. Meng de ingrediënten tot een dik beslag.

Verhit de frituurpan of zonnebloemolie in een pannetje tot 180 graden.

Haal de garnalen door het beslag en vervolgens door de panko. De garnalen moeten helemaal bedekt zijn. Frituur de garnalen in 3 minuten goudbruin.

Serveer de krokante garnalen met zoete chilisaus en schijfjes limoen.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *