Garnalenspiezen met knoflook en citroen

Recept: Garnalenspiezen met knoflook en citroen

 

Garnalenspiezen met knoflook en citroenYes! Dat het in mijn laatste vakantiedagen nog zulk mooi weer is. Ik kan wel juichen. Bij mooi weer hoort natuurlijk eten in de tuin en barbecuen We namen het er de laatste dagen nog even flink van. Als we gaan barbecuen haal ik mijn producten het liefst op de markt. Ik woon om de hoek van het marktplein, dus ik ben er zo. Als ik naar de markt ga, blijf ik rustig een uur weg. Er zijn zoveel leuke en lekkere dingen te zien. Dit keer had ik prijs bij de visboer. Er lag een mooie zalmfilet, verse sardines en een hele berg met sappige gamba’s. Ik kreeg er meteen trek in. Ik draaide een paar salades in elkaar (klik hier als je daar inspiratie voor nodig hebt) en haalde stokbrood bij de bakker. We maakten er een visavondje van. Ik maakte onder andere zalmspiezen met dille en deze garnalenspiezen met knoflook en citroen. Nu nog duimen dat het ook in het weekend mooi weer blijft!Ingrediënten voor 4 garnalenspiezen met knoflook en citroen

16 gepelde gamba’s
1 citroen
2 tenen knoflook
Een paar takjes platte peterselie
10 gram boter
Peper en zout

Rijg de garnalen per 4 aan een spies. Pers de teentjes knoflook en hak de peterselie fijn. Rasp de schil van 1 citroen. Smelt de boter in een steelpan. Doe de knoflook bij de boter en fruit het even aan. Doe het citroenrasp, het sap van een halve citroen, de peterselie en een beetje peper en zout bij de knoflook. Roer alles even goed door elkaar en haal de botermarinade van het vuur.

Smeer de garnalenspiezen aan beide kanten royaal in met de botermarinade. Grill de garnalenspiezen aan beide kanten een minuut op de barbecue. Besmeer na het grillen nogmaals met de botermarinade.

Mocht het weer tegenvallen, kun je de garnalenspiezen met knoflook en citroen ook gewoon in de grillpan of oven klaarmaken.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *