Garnalenspiezen met citroen en knoflook

Recept: Garnalenspiezen met knoflook en citroen

 

Garnalenspiesen met knoflook en citroenHebben jullie de barbecue dit jaar al aangestoken? Het zal me niks verbazen, want we hebben al veel mooi weer achter de rug. Ik ben gek op barbecuen. Eerst lekker fikkie stoken (diep van binnen ben ik een beetje een pyromaan) en daarna een mooi stuk vlees of vis bereiden. Het is nog steeds mijn grote droom om een green egg of een bastard in de tuin te hebben. Eerst maar eens zorgen dat we een tuin hebben. We wonen nu boven een winkelstraat en als ik zin heb om de barbecue aan te steken moeten we vrienden of familie overhalen om ons uit te nodigen. Niet dat, dat een probleem is trouwens. Iedereen weet dat ik altijd iets lekkers meebreng. Deze garnalenspiezen met knoflook en citroen behoren tot mijn favorieten. Sappige gamba’s met een frisse botermarinade met knoflook en peterselie. Superlekker met alioli en vers brood. Wedden dat de uitnodigingen je om de oren vliegen als je deze spiesjes meeneemt!
Garnalenspiezen met citroen en knoflook

Ingrediënten voor 4 of 5 garnalenspiezen met knoflook en citroen

16 gepelde gamba’s of cocktailgarnalen
1 citroen
2 tenen knoflook
Een paar takjes platte peterselie
10 gram boter
Peper en zout

Garnalenspiezen met citroen en knoflook

Rijg de garnalen aan een satéprikker.

Pers de teentjes knoflook en hak de peterselie fijn. Rasp de schil van de citroen.

Smelt de boter in een steelpan. Doe de knoflook bij de boter en fruit het even aan. Doe de geraspte citroenschil, het sap van een halve citroen, de peterselie en een beetje peper en zout bij de knoflook. Roer even goed door elkaar en haal de botermarinade van het vuur.

Smeer de garnalenspiezen aan beide kanten royaal in met de botermarinade.

Gril de garnalenspiezen aan beide kanten een minuut op de barbecue. Besmeer na het grillen nogmaals met de botermarinade.

Serveer met partjes citroen, alioli en brood.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.