Mossselen met citroen van de barbecue

Recept: Mosselen van de barbecue met citroen

 

Mossselen met citroen van de barbecueWe hebben vakantie! Eindelijk tijd om lekker te experimenteren met de barbecue. Daar heb ik echt enorm naar uitgekeken. Vandaag maken we mosselen van de barbecue met citroen. Ik at een versie met tijm, knoflook en citroen bij een vriendin en daar werden ze met gejuich ontvangen. Door de barbecue krijgen de mosselen een lekker (houtskool)grill smaakje. Dit MOEST ik thuis ook een keer maken. Ik voegde tomaat aan het recept toe en verving de tijm voor koriander. Het resultaat? Frisse mosselen met een heerlijk rooksmaakje. Ik serveerde de mosselen met whiskeysaus, knoflooksaus en stokbrood met kruidenboter. Ook lekker met friet en een salade on the side. Dit moet je een keer proberen!
Mosselen van de barbecue met citroen

Ingrediënten mosselen van de barbecue met citroen

2 kg mosselen
2 citroenen
2 tomaten
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
2 eetlepels boter
Een paar takjes koriander
Peper en zout

Mosselen van de barbecue met citroen

Verhit de barbecue naar 200 graden.

Was de mosselen en gooi de mosselen met kapotte schaal weg.

Doe de ui, de knoflook en de tomaat in een hakmolentje en draai tot een pasta. Heb je geen hakmolentje dan kun ook alles heel fijn snijden. Rasp de schil van de citroen en hak een handje koriander fijn.

Smelt de boter in een steelpan. Doe de uienpasta in de pan en bak tot het begint te geuren. Doe de geraspte citroenschil en de koriannder in de pan en roer alles door elkaar. Je kunt dit eventueel ook doen door het pannetje gewoon op de barbecue te zetten.

Leg de mosselen op een grillschaal. Giet de uienpasta over de mosselen heen en laat 5 minuten staan.

Zet de grillschaal op de barbecue en doe de deksel erop. Laat de mosselen 10 minuten staan. Ze zijn goed als ze helemaal open zijn.

Serveer de mosselen met whiskeysaus, knoflooksaus, stokbrood met kruidenboter en/of friet.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *