Visspiesje met citroen en spek

Recept: Fris visspiesje met citroen en spek

 

Visspiesje met citroen en spekOhh wat ruik ik steeds heerlijke barbecuegeuren als ik rond etenstijd door de straten fiets. Sophie begon zelfs “ettuh” te roepen vanaf het zitje voorop. En gelijk had ze. We kregen er honger van. En zin om te barbecuen natuurlijk. Want daar zijn we gek op in huize Savory Sweets. Afgelopen week kwamen Sophie en ik weer thuis met het water in ons mond en besloten we om ervoor te gaan. Ik had nog kabeljauw in de koelkast liggen (dat was eigenlijk bestemd voor een ander gerecht, maar  who cares) en maakte er dit heerlijk frisse visspiesje met citroen en spek van. Erbij aten we gebakken aardappeltjes met chorizo (dat recept krijgen jullie morgen van mij) en een frisse salade. En een koud glaasje wijn natuurlijk. Want die hadden we wel verdiend na een dag hard werken. Een ultieme zomermaaltijd als je het mij vraagt! Genieten met de hoofdletter G.
Ingrediënten voor 6 keer een visspiesje met citroen en spek

300 gram kabeljauw of koolvis
1 citroen
12 plakjes ontbijtspek
Eventueel een paar takjes peterselie
Peper en zout

Extra

6 satéprikkers

Visspiesje met citroen en spek

Snijd de kabeljauw of koolvis in ongeveer 24 blokjes. Besprenkel met het sap van een halve citroen en bestrooi met peper en zout.

Snijd de plakjes ontbijtspek in de lengte doormidden.

Leg op het uiteinde van de plak ontbijtspek een stukje vis. Rol de vis in het ontbijtspek.

Rijg de stukjes vis met spek aan de satéprikkers, ongeveer 4 per stokje. Het spek blijft het mooist op zijn plek zitten als je de spies door het uiteinde van het rolletje spek steekt.

Grill elk visspiesje met citroen en spek 5 tot 10 minuten op de barbecue (of in de grillpan bij minder weer).

Serveer met schijfjes citroen, gebakken aardappeltjes en een frisse salade. Ook lekker met vers brood en dipjes voor erbij.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.