Recept: Citroenrisotto met coquilles en groene asperges

 

Citroenrisotto met coquilles en groene aspergesIk maakte deze citroenrisotto met coquilles en groene asperges voor mijn verjaardagsdiner. Omdat mijn schoonzusje allergisch is voor gluten maakte ik het hele diner gluten vrij. Best wel een uitdaging als je normaal niet eens let op gluten. We aten als voorgerecht dungesneden eendenborst met portsaus, als hoofdgerecht de citroenrisotto en als dessert de semmifredo met aardbeien die ik eerder postte. Het diner was zeer geslaagd, en de gluten werden niet gemist. Deze citroenrisotto met coquilles en groene asperges is lekker fris. Helemaal lekker als straks het mooie weer er weer aan komt!

Ingrediënten citroenrisotto met coquilles en groene asperges voor 4 personen

12 coquilles (3 per persoon)
2 kleine sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 citroenen
200 gram aspergetips
300 gram risottorijst
180 gram Parmezaanse kaas
1 liter visbouillon
150 ml droge witte wijn
Een klont roomboter om in te bakken
Een scheutje olie om in te bakken.
Peper en zout

Versnipperd de sjalotjes en pers de teentjes knoflook. Verhit de visbouillon. Smelt de roomboter in een koeken- of hapjespan. Fruit de sjalot en knoflook tot het glazig ziet. Doe de risotto, de aspergetips en een beetje peper en zout bij de sjalot en knoflook. Laat de rijst meebakken tot de korrels glazig zien. Blus de risotto af met de witte wijn. Zet het vuur laag. Laat de witte wijn opnemen door de risottokorrels. Voeg een soeplepel visbouillon toe en laat de risotto zachtjes pruttelen tot het opgenomen is door de rijst. Herhaal dit tot de risotto romig en gaar is. Rasp de Parmezaanse kaas en de schil van de citroenen. Roer de Parmezaanse kaas en citroenschil beetje bij beetje door de risotto. Proef tussendoor goed of de verhoudingen kloppen.

Dep de coquilles droog en bestrooi ze aan beide kanten met peper en zout. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de coquilles aan elke kant 1 minuut. Schep de risotto in diepe borden. Leg op elk bergje risotto 3 gebakken coquilles. Maak af met peper en zout. Garneer eventueel met een beetje citroen.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *