Citroenrisotto met groene asperges en garnalen

Recept: Citroenrisotto met groene asperges en garnalen

 

Citroenrisotto met groene asperges en garnalenRisotto is mijn favoriete gerecht om te maken. Beetje roeren, beetje in de pan staren, beetje wijn drinken. Heerlijk om zo te ontspannen na een dag hard werken. Het resultaat stelt me ook nooit teleur. Smeuïge en romige rijst gecombineerd met groente, vlees of vis. Net waar ik op dat moment zin in heb. Deze citroenrisotto met groene asperges en garnalen vind ik een echte voorjaarsversie. We hebben hem de afgelopen weken al meerdere keren gegeten en hij valt nooit tegen. Zijn garnalen en asperges niet jouw smaak? Er zijn op Savory Sweets nog heel veel andere risottorecepten te vinden. Er zit vast wel iets voor je bij. Risotto staat bekend als een moeilijk gerecht. Dat vind ik niet terecht. Als je de juiste volgorde van stappen aanhoudt kan een risotto bijna niet mislukken. Tenzij je de keuken in de fik steekt misschien. Maar dan ben je sowieso niet meer te redden. Wedden dat ook jij een goede risotto kunt maken? Ik durf de uitdaging wel aan te gaan!
Citroenrisotto met groene asperges en garnalen

Ingrediënten Citroenrisotto met groene asperges en garnalen voor 6 personen

300 gram grote garnalen
300 gram risottorijst
2 sjalotten of 1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
350 gram groene asperges
150 gram doperwten
2 citroenen
180 gram Parmezaanse kaas
1 liter kippen- of groentebouillon
150 ml droge witte wijn
Een klont roomboter om in te bakken
Peper uit de molen

Citroenrisotto met groene asperges en garnalen

Versnipper de sjalotten en pers de tenen knoflook. Snijd de houtachtige uiteindes van de groene asperges af en snijd ze in stukjes van 2 á 3 centimeter.

Smelt de boter in een hapjespan. Doe de sjalot en de knoflook in de pan en bak tot het begint te geuren. Doe de rijst in de pan en bak mee tot de korrels glazig worden.

Blus de rijst af met witte wijn. Laat pruttelen tot de wijn is opgenomen door de rijst.

Giet een beetje bouillon in de pan. Doe de groene asperges en de doperwten bij de rijst. Laat de bouillon pruttelen tot het opgenomen is. Roer de risotto af en toe even door. Blijf bouillon toevoegen tot de risotto gaar is.

Doe de garnalen in de pan en roer ze door de rijst. Laat staan tot de garnalen roze zijn geworden.

Rasp de Parmezaanse kaas en de schil van de citroenen. Roer de Parmezaanse kaas, de geraspte citroenschil en het sap van de citroenen door de risotto.

Maak de citroenrisotto met groene asperges en garnalen af met peper uit de molen.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.