Bagels met zalm en roomkaas

Recept: Bagels met zalm en roomkaas

 

Bagels met zalm en roomkaasMijn favoriete maaltijd van de dag is de lunch. Op vrije dagen maak ik er altijd een feestje van. Ik vind het heerlijk om met vrienden of familie ergens te lunchen en thuis maak ik ook graag lekkere broodjes of gerechtjes. Het komt regelmatig voor dat het avondeten erbij in schiet omdat we tussen de middag al zoveel gegeten hebben. Afgelopen donderdag maakte ik deze bagels voor Douwe. Ik ging met mijn schoonzusje eten en borrelen bij “the Pool” in Amsterdam (erg fijne tent!) en ik vond het een beetje lullig dat Douwe niet mee mocht. De mannen hoeven er ten slotte niet altijd bij te zijn ;). Om het toch een beetje goed te maken zette ik deze bagels met zalm en roomkaas voor hem klaar. Eigenlijk had ik de bagels zelf moeten bakken, maar daar had ik dit keer geen tijd voor. Dat is een projectje voor later, in de zomervakantie ofzo. Volgens Douwe waren de bagels met zalm en roomkaas lekker fris en voor herhaling vatbaar. Dat was precies de bedoeling. Hier komen ze in ieder geval vaker op tafel! 



Ingrediënten voor 4 bagels met zalm en roomkaas

4 bagels
200 gram gerookte zalm
200 gram roomkaas
1 rode ui
Een handje rucola
Een halve komkommer
Een paar takjes dille
Een paar takjes bieslook
Peper en zout

Hak de dille en de bieslook fijn. Doe de roomkaas, bieslook, dille en een beetje peper en zout bij elkaar in een kom en meng alles door elkaar. Proef of de roomkaas op smaak is. Voeg, indien nodig meer van bepaalde ingrediënten toe. Snijd de bagels open. Besmeer de onderkant van bagels met een grote eetlepel roomkaas. Leg een handje rucola op de roomkaas. Snijd de komkommer in plakjes en de rode ui in halve ringen. Leg op elke bagel 3 plakjes komkommer en een paar ringen rode ui. Leg de gerookte zalm op de komkommer en rode ui. Maak af met een beetje peper en zout.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *