Recept: Franse salade met geitenkaas en honingdressing

 

Salade met geitenkaas en honingdressingDeze salade met geitenkaas en honingdressing eet ik regelmatig als we in Frankrijk zijn. Het maakt niet uit in welk gebied je bent; werkelijk overal wordt de salade op deze manier gepresenteerd. Of het nou geitenkaas, munster of brie is. De kaas wordt standaard gesmolten op een knapperig stukje brood. Heerlijk vind ik dat. Meestal bestel ik een salade als deze al lunch. Een fijne afwisseling met de wat zwaardere gerechten die ik ’s avonds meestal eet. Zo houd ik toch een beetje de balans erin. Nu we weer thuis zijn eten we weer iets gezonder. Iets he.. diëten doen we hier niet aan! Maar als we iets vaker salade eten en niet elke avond een 3 of meer gangenmenu dan vliegen die vakantiekilootjes er vanzelf weer af. Kunnen we ze er mooi weer aan-eten als we in oktober naar Portugal gaan 😀 Ach, ik zal toch nooit een fitgirl worden… Daar vind ik lekker eten net iets te leuk voor.



Ingrediënten salade met geitenkaas en honingdressing voor 2 personen

 

Voor de salade

400 gram gemengde ijsbergsla
2 eieren
2 tomaten
Een handje groene olijven
Een handje walnoten
Een halve rode ui
1 of 2 pistoletjes
8 schijfjes geitenkaas

Voor de dressing

5 eetlepels mayonaise
1 eetlepel acaciahoning
2 theelepels dijonmosterd
1 theelepel witte wijnazijn
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd de pistoletjes in plakjes en beleg met de schijfjes geitenkaas. Leg de stukjes brood op de bakplaat en schuif hem in de oven. Bak de broodjes met geitenkaas in 15 tot 20 minuten knapperig. Haal de bakplaat uit de oven en laat de broodjes 5 minuten afkoelen.

Kook de eieren en laat ze schrikken. Meng de ingrediënten voor de dressing. Proef of de dressing op smaak is. Voeg eventueel meer van bepaalde ingrediënten toe. Snijd de tomaten en eieren in 4-en. Meng de ijsbergsla met de dressing en de groene olijven en leg het in een diep bord. Leg de tomaat, eieren en geitenkaasbroodjes om de sla heen. Snijd de rode ui in halve ringetjes. Strooi wat rode ui en een handje walnoten over de salade. Maak de salade met geitenkaas en honingdressing af met peper en zout.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *