Recept: Quinoasalade met mango, avocado en feta

 

quinoasalade met mango, avocado en fetaDe quinoasalade met mango, avocado en feta is ontstaan uit een koelkast vol met restjes en haast. Ik had een drukke dag en moest ook vrij vroeg richting het softbalveld om te trainen. Vaak neem ik dan iets mee voor onderweg, en eet snel een paar happen in de dug-out. Ik heb toen om snel iets lekkers te maken alles wat me lekker leek uit de koelkast getrokken en in een salade gestopt. Een salade die uiteindelijk mega lekker bleek te zijn! Dit gerecht wil ik jullie uiteraard niet onthouden. Dus hier issie: “de superlekkere en snel quinoasalade met mango, avocado en feta”.

Ingrediënten quinoasalade met mango, avocado en feta

300 gr quinoa zaden
100 gr feta
1 mango
1 of 2 avocado’s
Een halve komkommer
1 sjalotje
Een bosje oregano
Citroensap
Olijfolie
Peper en zout

Breng 700 ml water met een beetje zout aan de kook. Doe als het water kookt de quinoa in de pan en laat het ongeveer 12 minuten koken. Doe na 12 minuten koken het gas (of de kookplaat) uit en laat de pan naast het vuur nog even staan met de deksel erop. Haal de quinoa uit de pan en laat het even uitlekken en afkoelen in een fijne zeef.

Schil de mango en snijd het in kleine blokjes. Snijd de feta en komkommer in kleine stukjes, versnipper het sjalotje en hak de oregano fijn. Snijd de avocado doormidden en ontdoe hem met een lepel van zijn schil en pit.

quinoaMaak de quinoa aan met een beetje olijfolie, een beetje citroensap, zout en peper. Meng de avocado, mango, komkommer, feta, sjalot en oregano door de quinoa. Proef of de salade op smaak is en voeg waar nodig meer van de ingrediënten toe.

Ik maakte de quinoasalade met mango, avocado en feta in 20 minuten omdat ik snel weg moest. De salade is nog lekkerder als hij een uurtje in de koelkast heeft gestaan. De smaken komen dan beter tot elkaar. Ook lekker als salade bij de barbecue of als gezonde lunch op het werk!

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *