Recept: Gebakken rijst met ananas

 

Gebakken rijst met ananas

En toen was het weer maandag. De laatste maandag van dit schooljaar. Vrijdag begint ein-de-lijk mijn vakantie. Wat kijk ik daarnaar uit! Ik denk dat ik de eerste paar dagen voor pampus op de bank lig en daarna beginnen de leuke dingen. Ik begin deze laatste week met een studiedag. Een dag lang vergaderen en kletsen over onderwijs. Vind ik altijd wel gezellig. Als het niet te lang duurt tenminste ;). Lunchbreak tussendoor, borreltje achteraf en ik kom de dag wel door. Omdat de werkweek vandaag weer begint heb ik een makkelijk en vegetarisch recept voor jullie. Bijna vakantie of niet; het blijft meatless monday vandaag. Deze gebakken rijst met ananas is ideaal om een restje witte rijst op te maken. Makkelijk om te maken en supersnel klaar. Lekker met sambal, saté (oké.. iets minder vegetarisch) en kroepoek.




Ingrediënten gebakken rijst voor 4 personen

400 gram pandanrijst
500 gram ananas
150 gram ongezouten cashewnoten
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
1 zoete puntpaprika
2 lente-uitjes
1 ei
2 eetlepels sojasaus
Een bosje koriander
Peper en zout

Breng een middelgrote pan met water en een snuf zout aan de kook. Doe de rijst in de pan en kook in 8 minuten gaar. Giet de rijst af en laat het met de deksel op de pan staan. Roer de rijst los en laat het helemaal afkoelen.

Versnipper de ui en pers de teentjes knoflook. Snijd de chilipeper doormidden en verwijder de zaadlijsten. Versnipper de chilipeper. Snijd de ananas en de paprika in kleine stukjes.

Verhit een scheutje olie in een wok of koekenpan. Doe de ui, de knoflook en de chilipeper in de pan en fruit tot het glazig ziet. Voeg de paprika toe en bak een paar minuten mee. Breek het eitje in de pan en bak het roerend gaar. Voeg de rijst, de sojasaus, de ananas en een beetje peper en zout toe en roer de ingrediënten door elkaar. Laat een paar minuten bakken. Roer de rijst af en toe door.

Hak de koriander fijn en snijd de lente-ui in ringetjes. Roer de koriander, lente-ui en de cashewnoten door de rijst. Serveer met sambal en kroepoek.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *