|  | 


Ingrediënten voor 15 chili cheese nuggets
200 gram cheddar
1 jalapeño
2 eieren
150 gram panko (Japans broodkruim)
Arachide- of zonnebloemolie om in te frituren

Rasp de cheddar, dat mag best wat grof zijn. Versnipper de jalapeño. Verwijder de zaadje en zaadlijsten als je niet van (heel) pittig houdt.
Kneed de cheddar en de jalapeño door elkaar. Vorm 15 balletjes van het mengsel. Zet de balletjes een half uurtje in de koelkast als ze wat slapper zijn geworden door het kneden. Het is dan makkelijker om te paneren.
Kluts de eieren los in een diep bord. Doe de panko in een ander bord. Haal een balletje eerst door het ei en vervolgens door de panko. Herhaal dit nog een keer.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem tot 180 graden of gebruik een frituurpan. Frituur de chili cheese nuggets in 3 tot 5 minuten goudbruin. Laat even uitlekken op een stukje keukenpapier.
Serveer de chili cheese nuggets direct. Lekker met chilisaus.

 
	