Recept: Mexicaanse maïssalade

 

maïssaladeIk heb de laatste dagen iets met maïs. Ik heb de hele zomer maïskolven gegrild op de barbecue (zó lekker met een beetje roomboter!) en elk gerecht dat ik deze week op tafel zette bevatte maïs. De gele korrels met een zoete en tegelijkertijd ook hartige smaak, de crunch die de korrels geven als je ze doorbijt.. Heerlijk! Één van de gerechten die ik afgelopen week maakte was de maïssalade. We aten de salade in combinatie met paprika aardappeltjes en beef chimichurri. Een echt Zuid-Amerikaanse maaltijd dus! Heerlijk in combinatie met een koud en fris Mexicaans biertje. De Mexicaanse maïssalade is lekker als lunch en een aanrader als bijgerecht bij de barbecue.





Ingrediënten Mexicaanse maïssalade

300 gram maïs
1 rode paprika
1 gele paprika
1 avocado
1 rode ui
1 chilipeper
2 eetlepels mayonaise
een teentje knoflook
Een bosje koriander
Het sap van een halve limoen
Een scheutje olijfolie

Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan. Doe de maïskorrels in de pan en bak ongeveer 5 minuten tot ze licht gebruind zijn. Schud elke minuut de pan even om. Laat de maïskorrels afkoelen. Hak een bosje koriander fijn. Snijd de paprika’s en de rode ui in kleine blokjes. Snijd de avocado doormidden en haal de pit eruit. Dit gaat het beste met een lepel. Schep de avocado uit de schil en snijd in kleine blokjes. Snijd de chilipeper door midden en verwijder met een theelepel de pitjes. Snijd de chilipeper in kleine stukjes.

maïssaladeDoe de maïs, paprika, rode ui, avocado, koriander en chilipeper in een kom of schaal en roer de groenten door elkaar. Pers het teentje knoflook fijn. Voeg 2 eetlepels mayonaise, de knoflook en het sap van een halve limoen toe aan de maïssalade. Schep alles goed door elkaar en proef of de salade op smaak is. Bestrooi de maïssalade eventueel met een beetje chili- of paprikapoeder. Eet smakelijk!

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *