|
|

Ingrediënten voor 8 keer een broodje kip-saté salade
8 harde (afbak)broodjes
2 kipfilets
1 liter kippenbouillon
Een zakje rucola
8 eetlepels gefrituurde uitjes
Een halve komkommer
Een handje taugé
Voor de pindasaus
5 eetlepels pindakaas (ik gebruikte de 100% pindakaas van ah)
2 sjalotjes
2 tenen knoflook
3 theelepels suiker
1,5 theelepel gemberpoeder (djahé)
1,5 theelepel gemalen citroengras
2 theelepels sambal badjak (oelek mag ook)
2 eetlepels ketjap manis
200 ml volle melk (water kan ook)
Een beetje olie om in te bakken
Peper en zout

Breng de kippenbouillon aan de kook en leg de kipfilets in de bouillon. Kook de kip in 10 minuten gaar. Haal de kip uit de pan en laat afkoelen. Maak ondertussen de pindasaus.
Versnipper de sjalotten en pers de tenen knoflook. Verhit een scheutje olie in een steelpan. Doe de knoflook en de sjalot in de pan en fruit tot het glazig ziet. Strooi de suiker in de pan en laat smelten. Doe de pindakaas, de gemalen citroengras, het gemberpoeder, de sambal en de ketjap bij de rest in de pan en roer alles goed door elkaar. Houd je van pittig? Voeg dan meer sambal toe. Giet de melk beetje bij beetje in de pan. Maak af met een beetje peper en zout.
Pluis de kip in reepjes. Doe de taugé in een zeef. Overgiet de taugé met een beetje kokend water. Meng de kip met de pindasaus en de taugé.
Snijd komkommer in plakjes. Snijd de broodjes open. Beleg de broodjes met rucola, plakjes komkommer en kip-saté salade. Bestrooi het broodje kip-saté salade voor serveren met een eetlepel gefrituurde uitjes en eventueel met wat gesnipperde rode ui.


Lekker niet moeilijk recept!
(Komkommer toevoegen bij de ingrediënten + kip iets langer dan 10 min koken want hij was nog ietsjes rauw binnenin)
Hallo, de komkommer heb je nog niet bij de inkoop gezet.
De komkommer is optioneel. Ik zal hem erbij zetten.