Recept: Frisse komkommersalade met dille en munt

 

Frisse komkommersalade met dilleAls jullie dit lezen ben ik waarschijnlijk al aan het werk. De zomervakantie is nu echt voorbij dus de wekker ging vanmorgen weer om half 7. Dat is wel even wennen hoor. Ik ben niet zo een ochtendmens. Het is elke ochtend weer een opgave om mijn bed uit te komen en dan is half 7 wel heel vroeg. De slogan: “dan heb je nog lekker wat aan je dag” gaat voor mij niet op. Sterker nog, ik vind het enorm vervelend als mensen dat tegen me zeggen. Ik heb liever iets aan mijn avond :). Nu de vakantie voorbij is hebben we besloten om ook weer iets gezonder te eten. Iets he. Want aan diëten doen we hier niet. Dus doordeweeks iets minder hapjes en borrels en iets meer salades en water met limoen. Ook lekker. Want ook als we gezonder gaan eten moet het vooral lekker zijn. Deze frisse komkommersalade met dille en munt is dan ideaal. Glutenvrij, koolhydraatarm en ontzettend fris. Lekker met vis en vers brood of met een stukje vlees en gebakken aardappels. Ook lekker bij de barbecue of als lunch. Een fijne salade die eigenlijk overal bij past. En nu ga ik mijn laatste borrel nemen!




Ingrediënten frisse komkommersalade met dille voor 4 personen

1 komkommer
Een paar takjes dille
1 theelepel mosterd
2 eetlepels (Griekse) yoghurt of kwark
1 eetlepel mayonaise
1 citroen
1 rode ui
Peper en zout

Frisse komkommersalade met dille

Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes. Hier kun je het beste een mandoline of een kaasschaaf voor gebruiken.

Hak de dille fijn en versnipper de rode ui. 

Meng de yoghurt met de mayonaise, de mosterd, het sap van de citroen, de dille, de rode ui en een beetje peper en zout.

Schep de komkommer door de saus. Proef of de komkommersalade met dille op smaak is en voeg eventueel meer van de ingrediënten toe. 

Lekker bij de barbecue of als onderdeel van een buffet.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *