|
|

Ingrediënten carpaccio salade met pesto-mayonaise voor 2 personen
Voor de salade
125 gram rucola
2 porties carpaccio
1,5 eetlepel kappertjes
1 rode ui
2 eetlepels pijnboompitten
Een trosje cherrytomaten of een handje zongedroogde tomaat
10 gram Parmezaanse kaas geschaafd in vlokken
Peper uit de molen
Voor de pesto-mayonaise
40 gram basilicum
150 gram Parmezaanse kaas
2 tenen knoflook
Het sap van een halve citroen
2 eetlepels pijnboompitten
4 eetlepels mayonaise
Een flinke scheut (goede kwaliteit) olijfolie
Peper en zout
Begin met het maken van de pesto-mayonaise. Pers de teentjes knoflook. Doe de basilicum, de olijfolie, het citroensap, de Parmezaanse kaas, de knoflook, de pijnboompitten en een beetje peper en zout bij elkaar in een keukenmachine. Laat draaien tot er een gladde pesto ontstaat. Proef of de pesto op smaak is. Voeg eventueel meer van bepaalde ingrediënten toe. Meng de pesto met de mayonaise. Zet de pesto-mayonaise even in de koelkast zodat de smaken met elkaar kunnen mengen. Tip: een lepeltje truffelmayonaise maakt de pesto-mayonaise nog lekkerder!
Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten tot ze licht beginnen te bruinen. Snijd de cherrytomaten in kwarten en de rode ui in halve ringen. Leg de rucola in een diep bord. Leg de carpaccio, de tomaatjes en de rode ui op de rucola. Strooi de kappertjes en de pijnboompitten over de carpaccio salade. Maak af met pesto-mayonaise en een beetje peper uit de molen.
Serveer de carpaccio salade met pesto-mayonaise met brood, olijfolie, roomboter en een beetje zeezout.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).



Het was heerlijk!
Ik vind dat je leuke recepten hebt, ik ben bijna 80 jaar maar kook nog erg graag.
Dankjewel :). Wat leuk. Koken blijft volgens mij ook altijd leuk!
Eenvoudig en zeer lekker.