Broccolischotel met kaassaus en gehakt

Recept: Broccolischotel met kaassaus en gehakt

 

Broccolischotel met kaassaus en gehaktGutenmorgen liebe leute. Vandaag heb ik een fijne ovenschotel voor jullie. Zo’n ovenschotel waarvan je na een dag hard werken hoopt dat hij op tafel staat. Romig, cheesy en hardverwarmend, deze ovenschotel met broccoli, aardappelpuree, gehakt en kaassaus heeft het allemaal. Ik zou de broccolischotel met kaassaus en gehakt niet onder de noemer gezond scharen, maar erg lekker is hij wel. En er zit broccoli in, dus je krijgt de nodige vitamines binnen. Ik maakte de broccolischotel op zondag al klaar en maandagavond aten we hem op. Zo hoefde ik na een drukke werkdag niet meer te koken. Even oppiepen in de oven en aanvallen maar. Dat laatste deden we letterlijk. Want lekker dat we hem vonden! Ik weet wat de komende maanden vaker op tafel gaat komen.




Ingrediënten broccolischotel met kaassaus en gehakt voor 4 personen

1 stronk broccoli
750 gram kruimige aardappels
2 eetlepels mosterd
125 gram crème fraîche
300 gram half-om-half- of rundergehakt
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
Een snuf nootmuskaat
Peper en zout

Voor de kaassaus

25 gram roomboter
25 gram bloem
125 ml volle melk
250 gram geraspte kaas
1 eetlepels mosterd
Een snuf peper uit de molen

Broccolischotel met kaassaus en gehakt

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Snijd de brocolli in kleine roosjes. Breng 2 middelgrote pannen met water en een snuf zout aan de kook. Doe de aardappels en de broccoli in de pannen en kook tot het gaar is. Giet af en zet apart. Je kunt de broccoli en de aardappels ook samen koken. Let op: de broccoli is eerder gaar dan de aardappels!

Maak de kaassaus. Smelt de roomboter in een steelpan. Strooi de bloem in de pan en roer tot er een zanderige massa ontstaat. Dit heet een roux. Giet de melk bij de roux en roer tot de melk is opgenomen. Voeg de geraspte kaas beetje bij beetje aan het melkmengsel toe. Roer een eetlepel mosterd door het kaasmengsel en maak af met een snuf peper uit de molen.

Versnipper de ui en pers de teen knoflook. Smelt een klontje boter in een koekenpan. Doe de ui en de knoflook in de pan en bak tot het glazig ziet. Voeg het gehakt toe en bak het rul.

Doe de aardappels in een grote kom. Voeg de crème fraîche, de mosterd en een snuf nootmuskaat toe. Stamp de aardappels tot een grove puree.

Bedek de bodem van een ovenschaal met de aardappelpuree. Schep het gehakt op de puree. Bedek het gehakt met broccoliroosjes. Giet de kaassaus over de broccoli en maak af met peper uit de molen.

Zet de ovenschaal in de oven en bak in 20 minuten gaar. De broccolischotel met kaassaus en gehakt is klaar als de bovenkant bruin begint te zien.

Serveer de ovenschotel direct of zet hem in de koelkast voor de volgende dag.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *