Recept: Croissantkrans met roerei en bacon

 

Croissantkrans met roerei en baconGoedemorgen lieve mensen! Hebben jullie ook altijd zo een moeite om ’s ochtends op te staan? Ik wel. Ik ben echt een avondmens. ’s Avonds en ’s nachts ben ik op mijn best en daardoor ga ik net even te vaak te laat naar bed. Ik pleit nog steeds voor een werkdag die om 10 of 11 uur begint. Gelukkig is het bijna weekend. Morgen mag ik lekker uitslapen. Eindelijk! Eerst slapen tot ik wakker wordt, nog even blijven  en daarna uitgebreid ontbijten. Ik hou er zo van. In het weekend maken we altijd een feestje van het ontbijt. De ene keer gaan we brunchen bij een leuke lunchroom en de andere keer duik ik de keuken in om iets lekkers te maken. Deze croissantkrans met roerei en bacon bijvoorbeeld. Superlekker en in een half uur klaar. Grote kop thee, verse koffie en een glas jus ‘d orange erbij en mijn ochtend kan niet meer stuk. Jippie! Morgen weer :).Ingrediënten croissantkrans met roerei en bacon

500 gram croissantdeeg uit blik (voor 12 croissants)
6 eieren + 1 om de krans mee in te smeren.
200 ml room
175 gram geraspte kaas
12 plakjes bacon
6 lente-uitjes
Een klontje roomboter om in te bakken
Peper en zout

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Rol het croissantdeeg uit en maak de driehoekjes los. Leg de driehoekjes in een cirkel op het bakpapier. Zorg dat de punten van de driehoekjes naar buiten wijzen.

Snijd de lente-ui in ringetjes. Kluts de eieren los. Meng de eieren met de room, de lente-ui en een beetje peper en zout.

Smelt de boter in een hete koekenpan. Giet het eiermengsel in de pan. Bak het eiermengsel terwijl je blijft roeren.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Beleg elke punt met een plakje bacon. Schep het roerei in een cirkel op de krans. Bestrooi het roerei met geraspte kaas. Vouw de punten van het croissantdeeg naar binnen zodat er een mooie krans ontstaat.

Kluts het overgebleven ei los. Besmeer de croissantkrans met roerei en bacon met het geklutste ei. Schuif de bakplaat in de oven en bak hem in een half uur gaar.

Serveer de croissantkrans met roerei en bacon direct als hij uit de oven komt.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.