|
|

Ingrediënten makreelsalade met appel en augurk
150 gram gerookte makreel zonder graatjes
1 jonagold appel
1 rode ui
10 cornichons (kleine augurkjes)
1 eetlepel crème fraîche
1 eetlepel mayonaise
Het sap van 1 citroen
Een paar takjes peterselie
Een paar sprietjes bieslook
zout en peper
Schil de appel en snijd hem in stukjes. Snijd de augurkjes doormidden en vervolgens in plakjes. Versnipper de rode ui en hak de bieslook en peterselie fijn.
Doe de gerookte makreel, de appel, de rode ui, de augurk, de bieslook, de peterselie en een beetje peper en zout bij elkaar in een kom. Schep de crème fraîche en de mayonaise in de kom en roer alles door elkaar. Maak af met een beetje citroensap. Proef of de makreelsalade met appel en augurk op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.
Serveer de makreelsalade op brood of op een toastje bij de borrel.



Dit is inderdaad een toppertje! Proficiat! Ik kook graag maar dit is gewoon eenvoudig en lekker!
Dankjewel! Fijn recept is dit he, ik maak hem zelf ook regelmatig!
Ik heb hem gemaakt met kappertjes en het vocht van de kappertjes verwerkt in de dressing.
Iedereen heeft er van genoten.
Ook geweldig met griekse yoghurt ( had geen crème fraiche)
Heerlijk!!!
Heerlijk recept altijd goed commentaar iedereen vind het heerlijk met een lekker stokbroodje.
Lekker eindelijk een visvoorgerecht zonder aardappel erin. Top!
Super TOP recept! Regelmatig voor het weekend gemaakt.
Altijd succes, tot nu toe
Heerlijke salade! Ik heb er zelf nog radijs bij gedaan die ik nog had.
Heerlijk lekker fris met deze warmte super zonder aardappel dus goed voor de lijn
Inderdaad een simpel maar o zo’n lekker recept. Bereid als onderdeel van een trio van vis (zalmbonbon met garnaaltjes, gerookte paling op groen en torentje van makreelsalade).
Echt een topper.
Niet mee eens, door de mayonaise en crème fraiche maar ook door de vette makreel, is dit absoluut niet goed voor de lijn. Dat makreel over goede vetten beschikt wil dit niet zeggen dat het aantal calorieën klein is.
Lijkt me heerlijk om te maken met de kerst voor 20 personen..dus mijn vraag voor hoeveel personen is dit recept geschreven?
Lijkt me lekker en makkelijk te maken en te varieren (kan dus ook met spekbokking, sardientjes en haring, al is die laatste mij momenteel te duur). Ga ik dus doen ( 2 keer zoveel want een makreel is meestal rond de 300 gram en lekker eten komt altijd op) maar dan zonder mayo. Een scheutje goede olijfolie zal ook prima gaan. Het sap van 1 citroen, lijkt mij wat veel. Had hier niet beter”citroensap” of “sap van een citroen” kunnen staan?
De salade smaakt overheerlijk