|
|

Ingrediënten carpaccio van courgette met feta en muntpesto voor 4 personen
1 courgette
8 eetlepels verkruimelde feta
Een handje pijnboompitten
Een handje rucola
Peper en zout
Voor de muntpesto
30 gram Parmazaanse kaas
2 handjes verse basilicum
2 handjes verse munt
2 tenen knoflook
30 gram pijnboompitten
Een scheutje olijfolie
Peper en zout
Doe de ingrediënten voor de muntpesto in de keukenmachine (of gebruik de staafmixer) en draai er een pesto van. Proef of de pesto op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.
Snijd de courgette in flinterdunne plakjes. Ik gebruikte een mandoline, maar een kaasschaaf kan ook. Dep de plakjes droog en bestrooi met een beetje zout.
Bak of grill de plakjes courgette aan beide kanten. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Verkruimel de feta.
Leg de plakjes courgette in een cirkel op een bord. Bestrooi de courgette met feta, pijnboompitten, rucola, en een beetje peper uit de molen. Maak af met de muntpesto.
Serveer de carpaccio van courgette met feta en muntpesto met vers brood en olijfolie.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).


