Carpaccio van courgette met feta en muntpesto

Recept: Carpaccio van courgette met feta en muntpesto

 

Carpaccio van courgette met feta en muntpestoHet is maandag en dat betekent dat het tijd is voor een vegetarisch recept. Om onze ecologische voetafdruk te verkleinen eten wij één dag in de week bewust geen vlees of vis. Dat was in het begin best lastig, want we zijn echte carnivoren. Sterker nog, als ik ga bedenken wat we gaan eten begin ik meestal met bedenken welk soort vlees of vis ik ga gebruiken. Dat was wel even een omslag. Nu moet ik aan een groente, kaas of noten als hoofdingrediënt denken. En ik moet zeggen.. dat gaat ons steeds beter af. Waar ik in het begin vooral salades aan het maken was maak ik nu vegetarische curry, quiche op basis van kaas of een ovenschotel boordevol groenten. Ik word steeds creatiever. Sterker nog.. ik merk dat we de laatste tijd steeds vaker vegetarisch eten. Dan hebben we soms zomaar een vleesloze vrijdag. Of, zoals gister, een zondag zonder vlees. Ik maakte een makkelijk, maar wel erg lekker gerecht. Carpaccio van courgette met feta en muntpesto. Lekker fris! Fijn als het buiten warm is, je weer in je bikini moet passen of als er nog een compleet diner achteraan komt. Zo wordt het wel heel makkelijk om vegetarisch te eten!
Ingrediënten carpaccio van courgette met feta en muntpesto voor 4 personen

1 courgette
8 eetlepels verkruimelde feta
Een handje pijnboompitten
Een handje rucola
Peper en zout

Voor de muntpesto

30 gram Parmazaanse kaas
2 handjes verse basilicum
2 handjes verse munt
2 tenen knoflook
30 gram pijnboompitten
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Carpaccio van courgette met feta en muntpesto

Doe de ingrediënten voor de muntpesto in de keukenmachine (of gebruik de staafmixer) en draai er een pesto van. Proef of de pesto op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.

Snijd de courgette in flinterdunne plakjes. Ik gebruikte een mandoline, maar een kaasschaaf kan ook. Dep de plakjes droog en bestrooi met een beetje zout.

Bak of grill de plakjes courgette aan beide kanten. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Verkruimel de feta.

Leg de plakjes courgette in een cirkel op een bord. Bestrooi de courgette met feta, pijnboompitten, rucola, en een beetje peper uit de molen. Maak af met de muntpesto.

Serveer de carpaccio van courgette met feta en muntpesto met vers brood en olijfolie.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *