|
|

Ingrediënten brunchbroodje met pastrami en mierikswortelsaus
4 harde broodjes
8 plakken pastrami
8 schijfjes augurk
2 eetlepels mierikswortel
4 eetlepels mayonaise
1 theelepel citroensap
Een handje veldsla
Peper en zout
Begin met het maken van de mierikswortelsaus. Je kunt hier kant-en-klare mayonaise voor gebruiken, maar zelf maken kan natuurlijk ook. Doe 4 eetlepels mayonaise en 2 eetlepels mierikswortel bij elkaar in een kom. Meng de mayonaise en mierikswortel met elkaar. Druppel naar smaak een beetje citroensap door de saus. Maak af met een beetje peper en zout.
Snijd de harde broodjes open. Beleg de onderkant van het broodje met een beetje veldsla. Vouw een plakje pastrami dubbel en leg dit op de sla. Besmeer de pastrami met de mierikswortelsaus. Vouw nog een plakje pastrami dubbel en leg dit op de mierikswortelsaus. Leg 2 plakjes augurk op de pastrami. Strooi een beetje peper over het belegde broodje. Leg de bovenkant van het broodje op de rest en zet hem eventueel vast met een cocktailprikker
Het brunchbroodje met pastrami en mierikswortelsaus is ook lekker als onderdeel van een high tea of lunchbuffet.

