Recept: Brunchbroodje met pastrami en mierikswortelsaus

 

Brunchbroodje met pastrami en mierikswortelsausDat zoiets simpel zo lekker kan zijn. Ik ben momenteel serieus verslaafd aan dit lekkere broodje. Pastrami is een vleeswaren gemaakt van gerookt en gepekeld rundvlees. Van origine komt het uit Roemenië. Pastrami is door de Joodse immigranten vanuit Roemenië meegenomen naar New York en sindsdien is het daar immens populair. Bij bijna elke broodjeszaak in New York kun je een broodje pastrami bestellen. In Nederland kun je pastrami zowel kalfs- als runderpastrami kopen bij de betere slagers of, zoals ik, gewoon bij de Albert Heijn. Het idee om pastrami de combineren met mierikswortel kwam van Douwe. Hij maakte dit broodje voor me toen ik een keer laat thuis was uit mijn werk. Ik vond de combinatie van pastrami met mierikswortel zo lekker dat ik hem erin heb gehouden. We eten dit broodje nu regelmatig in het weekend. Ik gebruik meestal kleine brunchbroodjes, maar je kunt ook gewoon een kaiserbroodje, een pistoletje of een ander hard broodje gebruiken. Het brunchbroodje met pastrami en mierikswortelsaus is een easy broodje waar je zeker geen spijt van gaat krijgen! Bon appétit!

Ingrediënten brunchbroodje met pastrami en mierikswortelsaus

4 harde broodjes
8 plakken pastrami
8 schijfjes augurk
2 eetlepels mierikswortel
4 eetlepels mayonaise
1 theelepel citroensap
Een handje veldsla
Peper en zout

Begin met het maken van de mierikswortelsaus. Je kunt hier kant-en-klare mayonaise voor gebruiken, maar zelf maken kan natuurlijk ook. Doe 4 eetlepels mayonaise en 2 eetlepels mierikswortel bij elkaar in een kom. Meng de mayonaise en mierikswortel met elkaar. Druppel naar smaak een beetje citroensap door de saus. Maak af met een beetje peper en zout.

Snijd de harde broodjes open. Beleg de onderkant van het broodje met een beetje veldsla. Vouw een plakje pastrami dubbel en leg dit op de sla. Besmeer de pastrami met de mierikswortelsaus. Vouw nog een plakje pastrami dubbel en leg dit op de mierikswortelsaus. Leg 2 plakjes augurk op de pastrami. Strooi een beetje peper over het belegde broodje. Leg de bovenkant van het broodje op de rest en zet hem eventueel vast met een cocktailprikker

Het brunchbroodje met pastrami en mierikswortelsaus is ook lekker als onderdeel van een high tea of lunchbuffet.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *