Recept: Broodje kipsaté met komkommer

 

Broodje kipsaté met komkommerIk heb al de hele week enorme trek in saté. Soms heb ik van die momenten. Het enige wat ik dan kan doen is eraan toegeven. Want hé.. niemand is ooit slechter geworden van saté. Tenzij je er 1000 van eet. Maar als je dat doet is alles slecht voor je. Gister maakte ik dus een broodje kipsaté. Met alles erop en eraan. Dus mét pindasaus, mét komkommer en mét gefrituurde uitjes. Maar dan de makkelijke versie. Het enige wat ik niet op de klassieke manier maakte is de kip. In plaats van gemarineerde kippendij of -filet gebruikte ik een kipschnitzel. Een gewone ordinaire crunchy kipschnitzel uit de supermarkt. Te simpel voor woorden, alleen even opbakken en klaar. De broodjes waren lekker crunchy en klaar in 10 minuten. Dat was fijn met die hitte van gister. Glaasje ijskoud drinken erbij en keihard chillen. Hoera voor mijn broodje kipsaté! 

Ingrediënten broodje kipsaté voor 2 personen

4 broodjes
2  kipschnitzels (ik gebruikte de crunchy versie)
4 eetlepels pindasaus
Een halve komkommer
Een handje veldsla
Een handje taugé
Peper en zout
Knoflookpoeder
4 eetlepels gefrituurde uitjes

Verhit een beetje olie in een koekenpan. Doe de taugé in de olie en bak tot de stengels glazig zien. Voeg peper, zout en een klein beetje knoflookpoeder toe. Haal de taugé uit de koekenpan en zet apart. Laat de koekenpan op het vuur staan en bak de kipschnitzels in dezelfde pan aan beide kanten goudbruin.

Maak de satésaus klaar zoals op de verpakking staat of gebruik dit recept. Snijd de komkommer in plakjes. Snijd de broodjes open. Leg een beetje sla in de broodjes. Leg hier bovenop een klein handje taugé. Snijd de kipschnitzel in reepjes. Leg op elk broodje een halve kipschnitzel. Giet een eetlepel satésaus over de kipschnitzels heen. Strooi een handje gefrituurde uitjes op de satésaus en maak af met een paar plakjes komkommer.

Het broodje kipsaté is een makkelijk, snel en smakelijk broodje voor bij de lunch, als snelle hap of als avondeten. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om een kipburger te gebruiken in plaats van een schnitzel.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *