Taco's met pulled beef en avocado

Recept: Taco’s met pulled beef en avocado

 

Taco's met pulled beef en avocadoBuenos dias! It’s taco time! Als het buiten warm is eet ik graag taco’s of wraps. Het fijne van een taco of wrap is dat er zoveel mogelijkheden zijn. Kies je voor een harde of een zachte variant? Koud of warm? Vlees of vis? Met saus of een salsa? Net waar je zin hebt. Deze keer maakte ik taco’s met pulled beef. Heerlijk mals en licht pittig draadjesvlees met een Mexicaans tintje. Lekker fris in combinatie met avocado, rode ui en zure room. Het fijne van draadjesvlees, in wat voor vorm dan ook, is dat het na een korte voorbereiding alleen nog maar hoeft te stoven. Kun je in de tussentijd mooi iets anders gaan doen. Een schaal met nacho’s en guacamole naar binnen werken bijvoorbeeld ;). Bij de Mexicaanse keuken krijg ik altijd een enorm ’s zomers gevoel. Lekker happen van een taco of een stuk vlees grillen op de barbecue. Mexicaanse cerveza erbij en de summervibe is aan. Salud!
Taco's met pulled beef en avocado

Ingrediënten voor 8 taco’s met pulled beef en avocado

6 middelgrote wraps
1 rode ui
1 of 2 limoenen
2 avocado’s
6 theelepels zure room
Een paar takjes koriander

Voor het vlees

1 kilo sukadelappen
2 uien
2 tenen knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
2 theelepels gedroogde oregano
1 theelepel komijn
1 theelepel kaneelpoeder
1/2 theelepel pimenton (gerookte paprikapoeder)
1 eetlepel bloem
500 ml runder- of groentebouillon
Een klontje roomboter om in te bakken
Peper en zout

Taco's met pulled beef en avocado

Bestrooi de sukadelappen aan beide kanten met peper en zout. Smelt de boter in een braadpan. Leg de sukadelappen in de pan en bak aan beide kanten goudbruin. Haal de sukadelappen uit de pan en zet apart.

Snijd de ui en knoflook in grove stukken. Schraap de aanbaksels in de braadpan los. Doe de ui en de knoflook in de pan en bak tot de ui glazig begint te worden.

Doe de tomatenpuree in de pan en bak een paar minuten mee. Voeg de komijn, het kaneel, de oregano en de pimenton toe en bak tot het begint te geuren.

Leg de sukadelappen terug in de pan en giet de bouillon over het vlees. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat de sukadelappen minimaal 3 uur stoven. Het vlees is klaar als het uit elkaar valt.

Haal de sukadelappen uit de pan en trek ze met 2 vorken uit elkaar. Zeef het vocht wat nog in de pan zit. Doe het vocht terug in de pan. Zet het vuur hoog en voeg, al roerend, de bloem toe. Laat de saus inkoken tot het dikker wordt. Meng de pulled beef met 3 of 4 eetlepels van de saus.

Snijd de rode ui in halve ringen en hak de koriander fijn. Prak de avocado (dit gaat het snelst met een stamppotstamper kan ik uit eigen ervaring vertellen) en meng het met het sap van een halve limoen.

Schep 1 of 2 eetlepels pulled beef op een wrap. Beleg de wrap verder met avocado, zure room, rode ui en koriander. Serveer de taco’s met pulled beef met partjes limoen en extra koriander.

Taco's met pulled beef en avocado

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *