Stamppot boerenkool met worst en spekjes

Recept: Stamppot boerenkool met spekjes en rookworst

 

stamppot boerenkool met spekjes en rookworstSjeuuumig wat een rotweer vandaag! Toen ik vanmorgen naar de sportschool ging (jaaa sta je even van te kijken hé, nou.. dat had ik ook toen vanmorgen op de crosstrainer stond) waaide ik bijna om. Eenmaal thuis ben ik onder een dekentje gekropen en ben ik er een uur (tot Sophie wakker werd) niet meer onder vandaan gekomen. Mooi niet, dat ik nog naar buiten ging. Als het dit weer is heb ik de hele dag behoefte aan winterse kost. En wat is er nou meer winters dan stamppot boerenkool met spekjes en rookworst. Laat dat nou precies zijn wat we vanavond gegeten hebben. Heerlijk vind ik het! Mijn geheime ingrediënt? Crème fraîche! Daar wordt de stamppot lekker smeuïg van. Probeer het maar eens. Ga je zeker geen spijt van krijgen!
Ingrediënten stamppot boerenkool met spekjes en rookworst voor 4 personen

1 kg kruimige aardappels
300 gram boerenkool
3 eetlepels crème fraîche
3 theelepels mosterd
250 gram (gerookte) spekreepjes
1 rookworst
Een snuf nootmuskaat
Peper en zout

stamppot boerenkool met spekjes en rookworst

Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Breng een pan water met een snuf zout aan de kook. Doe de aardappels in de pan en kook tot ze gaar zijn. Schep de aardappels uit de pan en zet apart.

Doe de boerenkool in het de pan met water. Kook in 20 minuten gaar.

Bak ondertussen de spekjes in eigen vet krokant.

Doe de aardappels, de crème fraîche, de mosterd, de spekjes, een snuf nootmuskaat en een beetje peper en zout bij elkaar in een kom. Stamp tot een gladde puree. Voeg de boerenkool toe en roer het door de aardappelpuree.

Serveer de stamppot boerenkool met spekjes met de rookworst en eventueel een lik extra mosterd.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *