|
|

Ingrediënten stamppot boerenkool met spekjes en rookworst voor 4 personen
1 kg kruimige aardappels
300 gram boerenkool
3 eetlepels crème fraîche
3 theelepels mosterd
250 gram (gerookte) spekreepjes
1 rookworst
Een snuf nootmuskaat
Peper en zout

Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Breng een pan water met een snuf zout aan de kook. Doe de aardappels in de pan en kook tot ze gaar zijn. Schep de aardappels uit de pan en zet apart.
Doe de boerenkool in het de pan met water. Kook in 20 minuten gaar.
Bak ondertussen de spekjes in eigen vet krokant.
Doe de aardappels, de crème fraîche, de mosterd, de spekjes, een snuf nootmuskaat en een beetje peper en zout bij elkaar in een kom. Stamp tot een gladde puree. Voeg de boerenkool toe en roer het door de aardappelpuree.
Serveer de stamppot boerenkool met spekjes met de rookworst en eventueel een lik extra mosterd.

