Rijst met shoarma en paprika

Recept: Shoarma rijst met paprika

 

Rijst met shoarma en paprikaGoedemorgen lieve mensen. Vandaag is het tijd voor een makkelijke en vooral snelle eenpansmaaltijd. I-de-aal voor als je voor veel mensen moet koken, op de camping of gewoon op een doordeweekse dag als vandaag. Want van uitgebreid koken met dit weer wordt niemand blij. Ik denk dat ik zometeen smelt! Deze shoarma rijst met paprika is de gezondere versie van het broodje shoarma. Ik zag het bij onze plaatselijke slager staan en was meteen verkocht. Het vlees wordt opgebakken met paprika, rode ui en basmatirijst. Vervolgens serveer je de rijst met feta, een frisse komkommersalade of ijsbergsla. En als je het dan écht niet kan missen… Mag er best een beetje knoflooksaus bij. Wedden dat de pan in no-time leeg is? En heb je toch een restje over? Dan kun je die gewoon in de vriezer stoppen voor de volgende keer. Eet smakelijk en vooral… Stay cool amigo’s!




Ingrediënten shoarmarijst met paprika voor 4 personen

500 gram shoarma (ik gebruikte lamsshoarma, bij de Islamitische slager is hij het lekkerst vind ik)
400 gram basmatirijst
1 eetlepel tomatenpuree
2 tenen knoflook
1 rode ui
3 paprika’s (in verschillende kleuren om het feest compleet te maken)
Een handje doperwtjes
2 tomaten
1 theelepel sambal
Een paar takjes platte peterselie
Peper en zout

Shoarma rijst met paprika

Kook de rijst gaar en laat het helemaal afkoelen. Of gebruik een restje rijst van de dag ervoor.

Pers de teentjes knoflook en snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de paprika en tomaten in blokjes.

Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Doe de ui, de tomaat en de knoflook in de pan en fruit tot het glazig ziet. Voeg de tomatenpuree en de sambal toe en bak even mee om te ontzuren.

Voeg het shoarmavlees toe en bak tot het bruin begint te zien. Voeg de paprika toe en bak even mee.

Schep de rijst in de pan en bak een paar minuten mee. Hak de peterselie fijn en schep samen met de doperwtjes door de rijst. Proef of de rijst om smaak is. Maak af met peper en zout.

Serveer de shoarma rijst met ijsbergsla, een frisse komkommersalade en eventueel wat verkruimelde feta.

Pin It

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *