Vegetarische broccolitaart met brie en tomaat

Recept: Vegetarische broccolitaart met brie en tomaat

 

Brocollitaart met brie en tomaatIk ben nu wel een beetje klaar met dat natte, koude en vooral donkere weer. Ik wordt er bijna een beetje depri van. Helemaal omdat ik het met dit daglicht niet voor elkaar krijg om mooie foto’s te maken. De lichte stijl die jullie normaal van me gewend zijn is op deze foto ver te zoeken. Superjammer want deze broccolitaart met brie en tomaat was me toch een partij lekker! Te lekker om het recept niet alvast met jullie te delen. Dan maak ik die mooie lichte foto wel weer als de zon volop schijnt. De broccolitaart met brie en tomaat gaat hier namelijk zeker vaker op tafel komen. Makkelijk om te maken, snel klaar en ontzettend lekker. Uitstekend geschikt voor op een doordeweekse dag. Doordat er lekker veel groente in verstopt zit is hij niet eens heel slecht voor je. Al maakt de brie het aantal caloriëen in de taart meer dan goed. Maar hé.. Lekker eten is ook belangrijk! 
Brocollitaart met brie en tomaat

Broccolitaart met brie en tomaat voor 4 personen

1 stronk broccoli
Een handje cherrytomaatjes
200 gram groene asperges
200 gram brie
1 rode ui
5 plakjes deeg voor hartige taart uit de diepvries
6 eieren
200 gram crème fraîche
Peper en zout

Vegetarische broccolitaart met brie en tomaat

Verwarm de oven voor op 200 graden

Snijd de rode ui in halve ringen, de broccoli in roosjes, de groene asperges in stukjes en de cherrytomaten doormidden. Snijd de brie in plakjes.

Vet een spring- of quichevorm in met olie, boter of bakspray. Bekleed de vorm met de plakjes deeg. Prik op de bodem gaatjes in het deeg.

Kluts de eieren samen met de crème fraîche en een beetje peper en zout door elkaar.

Leg de groente op het quichedeeg. Giet het eiermengsel bij de groente. Maak af met plakken brie.

Zet de broccolitaart met brie en tomaat in de oven en bak in 40 minuten gaar. De taart is klaar als het eiermengsel gestolt is en de korst goudbruin.

Let op: ik hou er persoonlijk van als de groente nog een beetje een bite heeft. Als je de groente liever iets zachter hebt kun je de broccoli en de groene asperges even voorkoken.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

One thought on “Recept: Vegetarische broccolitaart met brie en tomaat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *