Quiche met broccoli en brie

Recept: Quiche met broccoli en brie

 

quiche met brocolli en brie“Hello, planet broccoli is calling you”. Toen Douwe de foto van deze quiche met broccoli en brie zag kreeg ik deze reactie. Hij vond de quiche erg op een planeet lijken. Wel een hele lekkere planeet dan! De laatste tijd heb ik ontzettend veel zin in broccoli. En dat terwijl ik er vroeger een broertje dood aan had. Dat smaken zo kunnen veranderen. Broccoli is het meervoud van broccolo. In het Italiaans betekent dat “de bloeiende top van een kool”. En dat is precies wat het is. Als je de broccoli te lang laat staan groeit het gedeelte wat we eten uit tot een prachtige bos gele bloemen. Wel heel mooi, niet zo lekker. Hooguit ter versiering van je bord. Toen ik vorige week trek had in broccoli maakte ik er een quiche van. Met brie. Want kaas doet het altijd goed in een quiche. Om de quiche iets extra’s te geven voegde ik hamblokjes toe. Wil je liever vegetarisch eten? Dan kun je de hamblokjes ook gewoon weglaten. De quiche is makkelijk om te maken, snel klaar en ontzettend lekker. Fijn op een doordeweekse dag als vandaag. 

Ingrediënten quiche met broccoli en brie

180 gram bladerdeeg (ik gebruikte vers bladerdeeg op rol)
1 stronk broccoli
200 gram brie
150 gram blokjes ham
6 eieren
100 ml room
Peper en zout
Een scheutje olie om in te vetten

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de quichevorm in met olie. Prik gaatjes in het bladerdeeg. Snijd de stronk broccoli in roosjes en leg ze op het bladerdeeg.

Breek de eieren in een kom. Doe de room, de blokjes ham en een beetje peper en zout bij de eieren. Meng de ingrediënten tot een egaal eiermengsel.

Giet het eiermengsel over de broccoli in de quiche. Snijd de brie in plakjes. Leg de brie op de quiche. Schuif de quiche met broccoli en brie in de oven. Bak de quiche in 30 minuten gaar.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *