|
|


Broccolitaart met brie en tomaat voor 4 personen
1 stronk broccoli
Een handje cherrytomaatjes
200 gram groene asperges
200 gram brie
1 rode ui
5 plakjes deeg voor hartige taart uit de diepvries
6 eieren
200 gram crème fraîche
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden
Snijd de rode ui in halve ringen, de broccoli in roosjes, de groene asperges in stukjes en de cherrytomaten doormidden. Snijd de brie in plakjes.
Vet een spring- of quichevorm in met olie, boter of bakspray. Bekleed de vorm met de plakjes deeg. Prik op de bodem gaatjes in het deeg.
Kluts de eieren samen met de crème fraîche en een beetje peper en zout door elkaar.
Leg de groente op het quichedeeg. Giet het eiermengsel bij de groente. Maak af met plakken brie.
Zet de broccolitaart met brie en tomaat in de oven en bak in 40 minuten gaar. De taart is klaar als het eiermengsel gestolt is en de korst goudbruin.
Let op: ik hou er persoonlijk van als de groente nog een beetje een bite heeft. Als je de groente liever iets zachter hebt kun je de broccoli en de groene asperges even voorkoken.


Héérlijk ik had er nog een handje vol cashewnoten opgelegd.
De dag erna was hij ook koud lekker.