|
|


Ingrediënten ossenhaas met zwarte pepersaus voor 4 personen
400 gram ossenhaas (of kogelbieftstuk)
1 groene paprika
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
1 eetlepel zwarte peperkorrels
2 eetlepels geraspte gember
1 eetlepel mirin
3 eetlepels oestersaus
2 eetlepels maïzena
Een halve eetlepel suiker
Een snuf zout
Zonnebloemolie om in te bakken

Snijd de ossenhaas in plakken van een halve centimeter dik.
Doe een eetlepel gember, 1,5 eetlepel maïzena, een halve eetlepel suiker, een eetlepel mirin, een halve eetlepel olie, 4 eetlepels water en een snuf zout in een kom. Meng de ingrediënten tot een papje. Leg de ossenhaas in het papje en meng alles goed met elkaar. Bedek het vlees met vershoudfolie en laat het ongeveer 2 uur marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een gietijzeren pan (bijvoorbeeld een braadpan) of plaat in de oven. Laat de pan minstens een half uur in de oven staan zodat hij goed heet wordt.
Snijd de groene paprika en de ui in grove stukken. Pers de teen knoflook. Doe de zwarte peperkorrels in een vijzel en plet ze fijn. Geen vijzel in huis? Je kunt ook een deegroller gebruiken.
Verhit een beetje olie in een wok of koekenpan. Doe de ui in de pan en bak tot het glazig ziet. Doe de paprika bij de ui. Bak een minuut en voeg een eetlepel water toe. Bak, al roerend, nog 2 minuten. Haal de ui en paprika uit de wok en zet opzij.
Verhit een beetje olie in de pan waar net de ui en de paprika in is gebakken. Doe de geplette peperkorrels in de pan. Doe de gember en de knoflook bij de peperkorrels. Bak een minuut terwijl je roert.
Haal het vlees uit de koelkast. Leg de stukjes ossenhaas in de pan en bak het op hoge temperatuur goudbruin. Doe de ui en de paprika weer bij het vlees. Doe de oestersaus in de pan en roer alles goed door elkaar. Zet het vuur laag.
Meng een halve eetlepel maïzena met 3 eetlepels water. Doe het maïzenapapje bij de ossenhaas met zwarte pepersaus. Roer alles door elkaar zodat de saus iets dikker wordt.
Haal de hete plaat of braadpan uit de oven. Giet de ossenhaas met zwarte pepersaus in de pan of op de plaat. Als het goed is gaat het gerecht sissen en verspreid het een heerlijke geur.
Serveer met lente-ui en witte rijst.


Hallo Lynn,wat een leuke blog heb je, ben blij met het recept wat ik al een tijdje aan het zoeken was djw ook
Vandaag dit recept gemaakt. Het was heerlijk!!!