Moinkballs

Recept: Moinkballs op de barbecue én in de pan

 

MoinkballsOoohh guys.. Ik heb vandaag zoiets lekker voor jullie. Deze moinkballs brachten me voor heel even in de barbecue-hemel. Een beetje smokey, een tikkie zoet en lekker hartig. En dat allemaal tegelijk in één hap. Een smaakbommetje dus. Zooo lekker. Bij gebrek aan een tuin maakte ik de balletjes in een braadpan, maar ze zijn nog lekkerder als ze van de barbecue komen. Zeker als je rookchips toevoegt voor een extra smokey smaakje. Vandaag geef ik jullie het recept voor beide manieren. Kun je zelf kiezen of je gaat koken in de tuin of dat je het gewoon bij de keuken houdt. Ben je een echte carnivoor of een barbecueheld bent móet je ze een keer gemaakt hebben. Mijn mister en zijn vrienden waren er in ieder geval blij mee. Ze waren in een mum van tijd op. Dus.. Waar wacht je nog op? Hophop, aan de slag. Wedden dat je vrienden maakt?Ingrediënten voor 12 moinkballs

500 gram rundergehakt
2 teentjes knoflook
2 sjalotjes
1 ei
50 gram panko (Japans broodkruim)
100 gram geraspte belegen kaas
20 plakjes ontbijtspek (ik gebruikte “omwikkelspek”)
200 ml barbecuesaus
Peper en zout

Moinkballs

Pers de tenen knoflook en versnipper de sjalot. Doe het gehakt met de knoflook, de sjalot, het ei, de panko en de belegen kaas bij elkaar in een kom of schaal. Kneed de ingrediënten door elkaar en vorm er 12 gehaktballetjes van.

Omwikkel de gehaktballen met een plakje spek. Gebruik 2 plakjes per bal. Zorg dat de hele bal bedekt is.

In de pan

Smelt een klontje roomboter in een braadpan. Schroei de ballen aan alle kanten dicht. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat de ballen 20 minuten braden. Keer af en toe om.

Giet de barbecuesaus in de pan. Zorg dat alle ballen zijn bedekt met barbecuesaus. Doe de deksel op de pan en laat nog een kwartier pruttelen.

Op de barbecue

Stook de barbecue (indirect grillen) op tot hij tussen de 110 en de 130 graden is. Voeg eventueel wat rookchips toe. Leg de moinkballs op de barbecue en laat ze in ongeveer een half uur gaar worden. Besmeer de moinkballs met barbecuesaus en laat ze nog een kwartier liggen.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

8 thoughts on “Recept: Moinkballs op de barbecue én in de pan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *