Mexicaanse rijst met chorizo

Recept: Mexicaanse rijst met chorizo

 

Mexicaanse rijst met chorizoOla amigos! De afgelopen tijd eten we regelmatig Mexicaans in huize Savory Sweets. De snackschotel met nacho’s, pulled chicken en heel veel kaas (klik hier voor het recept) hebben we afgelopen maand al 2 keer gegeten en mijn Mexicaanse wraps uit de oven (klik!) stonden de afgelopen maand elke week op het menu. Als ik ’s middags ga bedenken wat ik ga maken voor het avondeten denk ik bijna alleen maar in Mexicaanse ingrediënten. Kidneybonen, maïs, paprika, chili, avocado, zure room kom maar door! Gek eigenlijk, dat je dat soms hebt. En het allergekste.. Het kan ook zomaar over zijn. Hebben jullie dat ook weleens? Er komen in ieder geval wel leuke recepten uit. Deze Mexicaanse rijst met chorizo bijvoorbeeld. Een fijn eenpansgerecht dat in een half uur op tafel staat. Écht een toppertje! Probeer het maar eens. Wedden dat het in de smaak valt!


Ingrediënten Mexicaanse rijst met chorizo voor 4 personen

300 gram basmatirijst
160 gram kidneybonen
150 gram maïs
1 zoete puntpaprika
1 rode ui
1 teen knoflook
2 avocado’s
200 gram chorizo
500 gram gezeefde tomaten (passata)
125 ml zure room
100 gram geraspte cheddar
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel gerookt paprikapoeder
Een paar takjes koriander
1 of 2 limoenen (citroen kan ook)
Peper en zout
Een scheutje olie om in te bakken

Mexicaanse rijst met chorizo

Snijd de rode ui in halve ringen en pers de teen knoflook. Snijd de chorizo in plakjes en de zoete puntpaprika in stukjes.

Verhit een beetje olie in een hapjespan. Doe de knoflook en de rode ui in de pan en fruit tot het glazig ziet. Doe de chorizo in de pan en bak het 2 minuten mee. Voeg de paprika, de maïs, de kidneybonen, de chilipoeder, het gerookte paprikapoeder en een beetje zout toe aan de inhoud van de pan en bak tot de paprika gaar is. Als je van pittig houdt kun je eventueel meer chili toevoegen.

Zet het vuur laag. Giet de rijst in de pan en roer het door de groente heen. Giet de gezeefde tomaten over de rijst en laat het zachtjes pruttelen tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Voeg 200 ml water toe en roer alles door elkaar. Laat weer pruttelen tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Voeg, indien nodig, extra water toe. Ga door tot de rijst gaar is.

Prak de avocado fijn en meng het met een beetje limoensap. Hak de koriander fijn. Serveer de Mexicaanse rijst met chorizo met zure room, geraspte cheddar, koriander en avocado.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *