|
|


Ingrediënten krokante bloemkool in zoetzure saus voor 4 personen
Voor de krokante bloemkool
1 bloemkool
75 gram bloem
2 eetlepels maïzena
2 tenen knoflook
1 eetlepel geraspte gember
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel cayennepeper
1 eetlepel sojasaus
Peper en zout
Olie om in te frituren
Voor de zoetzure saus
2 tenen knoflook
1 middelgrote ui
2 rode puntpaprika’s
6 lente-uitjes (+1 extra voor de garnering)
1,5 eetlepel azijn
3 eetlepels zoete chilisaus
2 eetlepels ketchup
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepel maïzena
Olie om in te bakken
Eventueel sesamzaadjes voor de garnering

Begin met het maken van de krokante bloemkool. Pers de knoflook en snijd de bloemkool in roosjes.
Meng de bloem met de knoflook, het paprikapoeder, de cayennepeper, de geraspte gember, de maïzena, sojasaus en een beetje peper en zout. Voeg 200 ml water toe en roer door elkaar. Voeg eventueel meer water toe.
Verhit de frituurolie tot 180 graden.
Doe de bloemkool bij het beslag en roer tot elk roosje bedekt is met beslag. Frituur de bloemkool met ongeveer 6 roosjes tegelijk. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier. En frituur vervolgens een tweede keer zodat het lekker krokant wordt.
Meng de maïzena met een beetje water. Pers de teentjes knoflook en snijd de ui en paprika in stukken en de lente-ui in ringetjes.
Verhit een beetje olie in een koeken- of hapjespan. Doe de knoflook en de ui in de pan en fruit tot het glazig ziet. Voeg de paprika toe en bak een paar minuten mee.
Giet het azijn, de zoete chilisaus, de ketchup en de sojasaus in de pan. Roer alles door elkaar. Giet het maïzena-mengsel in de pan en roer tot de saus dikker is geworden.
Doe de bloemkool bij de saus en roer alles door elkaar. Laat een paar minuten pruttelen.
Garneer de krokante bloemkool in zoetzure saus met lente-ui en sesamzaadjes. Serveer met witte rijst.

