Knoflookpasta met gember en garnalen

Recept: Knoflookpasta met gember en garnalen

 

Knoflookpasta met gember en garnalenDit recept voor knoflookpasta met gember en garnalen is er één van Douwe. Douwe is gek op de Italiaanse keuken en dan vooral op pasta. Al kun je deze pasta niet echt Italiaans noemen. Meer een soort Azië meets Italië. Who cares, als het maar lekker is toch? Douwe maakte deze knoflookpasta met gember en garnalen op een avond dat ik een softbalwedstrijd had. We hadden precies een uur de tijd om te koken en alles op te eten voordat ik weg moest. Daarbij moest de maaltijd natuurlijk ook een beetje vullend zijn. Vaak neem ik dan gewoon een broodje kaas, maar Douwe kwam dit keer met deze pasta aanzetten. En lekker dat het was! Ik kon hem wel zoenen. En dat deed ik natuurlijk ook ;). Dit pastagerecht is kruidig, pittig en tegelijkertijd lekker fris. Combineer de pasta met een glaasje ijskoude witte wijn om de pittige smaak te blussen en je maaltijd is compleet. Wel op de dag dat je niet hoeft te sporten natuurlijk ;). 

Knoflookpasta met gember en garnalen

Ingrediënten knoflookpasta met gember en garnalen voor 4 personen

500 gram linguine of spaghetti
400 gram gamba’s
3 centimeter gember
3 tenen knoflook
30 gram roomboter
1 limoen
75 gram rucola
Een flinke snuf gedroogde chilipeper
Peper en zout

Knoflookpasta met gember en garnalen

Breng een middelgrote pan met water, een scheutje olijfolie en een beetje peper en zout aan de kook. Doe de linguine in de pan en kook tot ze bijna gaar zijn. Giet de linguine af en zet apart.

Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan. Bestrooi de gamba’s met peper en zout. Doe de gamba’s in de pan en bak tot ze gaar zijn. Haal de gamba’s uit de pan en zet  apart.

Rasp de schil van de limoen. Pers de knoflook en rasp de gember. Doe de knoflook, de gember, de geraspte limoenschil en een flinke snuf gedroogde chilipeper in de pan. Bak de inhoud van de pan tot het begint te geuren.

Doe de gamba’s terug in de pan. Voeg de roomboter toe en laat het smelten. Schep de linguine en de rucola in de pan en schep alles door elkaar. Pers het sap van een halve limoen over de pasta heen.

Schep de knoflookpasta met gember en garnalen in diepe borden. Maak af met een beetje peper uit de molen.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

One thought on “Recept: Knoflookpasta met gember en garnalen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.