Kipkerrie met rijst en ananas

Recept: Kipkerrie met rijst en ananas

 

Kipkerrie met rijst en ananasToen ik op de middelbare school zat had iedereen het druk bij ons thuis. Mijn ouders waren vaak pas laat klaar met werken en mijn zusje en ik sportte bijna elke avond. Er was doordeweeks dus niet veel tijd om uitgebreid te koken. Vaak bleef het bij makkelijk en snel klaar of stond het eten al klaar op het aanrecht. Iets wat we toen vaak aten was een kipgerecht met een sausje uit een pot. Kip bakken, rijst koken, saus uit de pot eroverheen kieperen en klaar. Lekker makkelijk en het vulde goed. En daar hielden we van. Zeker als er een zware sporttraining op het programma stond. De kipkerrie werd ook op die manier gemaakt. Toen ik daar laatst aan terug dacht moest dat ook op een andere manier kunnen. Ik kon me niet voorstellen dat het lang duurt om zelf een veel lekkerdere en gezonde kipkerrie met ananas en rijst te maken. Ik ben aan de slag gegaan en maakte een versie met verse groente en kokosmelk. Wat bleek; deze kipkerrie met ananas en rijst is bijna net zo snel klaar. Ik deed er maximaal 20 minuten over. Missie geslaagd dacht ik zo!




Kipkerrie met rijst en ananas

Ingrediënten kipkerrie met rijst en ananas voor 2 personen

350 gram kippendijen
300 gram basmatirijst
200 gram ananasblokjes op sap
400 ml kokosmelk
400 ml kippenbouillon (gebruik een half bouillonblokje)
1 chilipeper
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
1 theelepel geraspte gember
1 rode (punt)paprika
1 courgette
Een scheutje olie om in te bakken
5 theelepels kerriepoeder
Een paar takjes peterselie
Peper en zout

Kipkerrie met rijst en ananas

Snijd de kippendijen in stukjes en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in een hapjespan. Doe de kip in de pan en bak goudbruin. Schep de kip uit de pan en zet apart.

Versnipper de ui en de chilipeper (verwijder de zaadlijsten om het niet te pittig te maken) en pers de tenen knoflook. Snijd de parika in stukjes en de courgette in halve plakjes.

Doe de knoflook, de ui, de gember en de chilipeper in de pan waar je net de kip in gebakken heb. Deze hoef je niet schoon te maken. Bak tot het begint te geuren. Voeg de courgette en paprika toe en bak even mee.

Doe de kip terug in de pan en giet de rijst erbij. Schep de kip en de rijst door de groente. Giet de kokosmelk en de kippenbouillon in de pan en roer alles even door. Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de inhoud van de pan pruttelen tot de rijst gaar is.

Giet de ananas en het sap van de ananas in de pan. Roer alles door en maak af met beetje fijngehakte peterselie.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *