|
|

Ingrediënten goedgevulde Hongaarse goulash voor 4 personen
700 gram runder- of sukadelappen
125 gram spekreepjes
3 paprika’s (optioneel in verschillende kleuren)
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
5 kruimige aardappels
400 gram gepelde tomaten
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel karwijzaad
2 laurierbladeren
1 eetlepel bloem
Een takje tijm
Een scheutje rode wijn
500 ml runderbouillon
Klontje roomboter om in te bakken
Peper en zout

Meng de bloem met het paprikapoeder en een beetje peper en zout. Snijd de runderlappen in stukken en rol door het bloemmengsel.
Smelt een klont boter in een braadpan. Doe de runderlappen in de pan en bak rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en zet apart.
Snijd de paprika in stukjes, de ui in halve ringen en pers de teentjes knoflook.
Smelt een klont boter in dezelfde braadpan en schraap de aanbaksels los. Doe de ui, de spekreepjes en de knoflook in de pan en bak tot het begint te geuren. Doe de paprika erbij en bak een paar minuten mee.
Schep het vlees, het karwijzaad, de tijm en de gepelde tomaten in de pan. Bak even mee en blus af met de rode wijn.
Zet het vuur laag en giet de runderbouillon in de pan (het vlees moet net aan onder staan). Leg de laurierblaadjes in de pan en laat het vlees ongeveer 3 uur (of langer) pruttelen.
Schil de aardappels en snij ze in stukjes. Roer de aardappels het laatste half uur door de goulash. De goulash is klaar als het vlees mals is (en uit elkaar valt) en de aardappels gaar zijn.
Bestrooi met fijngehakte peterselie en serveer de goedgevulde Hongaarse goulash met brood of witte rijst.


Waarmee Kan je de rode wijn vervangen
Met rodewijnazijn. Het zuur in de wijn helpt het vlees mals te krijgen.
Druivensap
Wil je Hongaarse Goulash of een aangepaste???
Gepelde tomaten , uit blik of verse ??
Uit blik is ook prima.
Ik was al jaren diverse recepten van Goulash aan het uittesten maar geen kwam in de buurt van de oorspronkelijke Hongaarse smaak. Dit recept komt aardig in de buurt en is overheerlijk!
1 eetlepel bloem, véél te weinig.
Resultaat Goulash véél te waterig.
Goulash recept is lekker.
Wanneer gebruik je de bloem en paprika poedersuiker?
Deze staan wel in de ingrediënten maar niet in de bereiding