|
|

Ingrediënten Aziatische stamppot rauwe andijvie met pittige kipballetjes voor 4 personen
Voor de stamppot
1 kilo kruimige aardappelen
400 gram gesneden andijvie
250 ml volle melk
125 gram gerookte spekreepjes
1 eetlepel vissaus
3 eetlepels groene curry
Een klontje roomboter
Peper en zout
Voor de kipballetjes
500 gram kipgehakt
1 ei
1 chilipeper
1 theelepel gehakte citroengras of 1/2 theelepel gemalen citroengras
1 theelepel geraspte gember
2 eetlepels geraspte kokos
100 gram panko
Een bosje koriander
Peper en zout
Een scheutje olie om in te bakken
Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Breng een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook. Doe de aardappels in de pan en kook tot ze gaar zijn. Giet de aardappels af en zet apart.
Bak de gerookte spekreepjes, zonder boter of olie, tot ze bruin en krokant zijn.
Versnipper de ui. Smelt een klontje roomboter in dezelfde pan. Doe de ui in de pan en fruit het glazig ziet. Doe de aardappels en de melk in de pan en stamp tot de aardappels fijn zijn. Doe de gesneden andijvie, de groene currypasta, de vissaus en de spekblokjes bij de aardappelpuree en roer alles door elkaar. Maak af met peper en zout.
Snijd de chilipeper doormidden en verwijder de zaadlijsten. Houd je van (heel) pittig? Laat dan de zaadlijsten en de pitjes zitten. Doe het kipgehakt, de chilipeper, de koriander, de geraspte kokos, de gember, de citroengras, het ei, de panko en een beetje peper en zout bij elkaar in een kom. Kneed de ingrediënten door elkaar. Is het gehakt te nat? Voeg dan meer panko toe. Het gehaktmengsel in balletjes ter grootte van een pingpongbal.
Verhit de olie in een braadpan. Leg de balletjes in de pan en braad tot de buitenkant bruin ziet. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Braad de balletjes in een kwartiertje gaar.
Serveer de Aziatische stamppot rauwe andijvie met pittige kipballetjes direct.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).



Moeilijk om kipgehakt te krijgen kan dit ook met runder gehakt ?
Kipgehakt kan je bij een Turkse of Marokaanse slager halen.
S6
Rundergehakt geeft een hele andere smaak vind ik. Kipgehakt kun je bij de meeste grote supermarkten, bij de poelier of bij de Islamitische slager kopen. Succes!