Wraps met Caesar salade en kip

Recept: Wraps met Caesar salade en gegrilde kip

 

Wraps met Caesar salade en kipAfgelopen zaterdag was ik de hele dag op het honk- en softbalveld. Douwe speelde een wedstrijd en ik vind het leuk om bij hem te gaan kijken. Lekker in het zonnetje, drankje erbij en kletsen met alle bekenden die ik tegenkom rond het veld. Heerlijk vind ik zo’n middag. Zoals vaker nam ik lunch mee voor de mannen. Ze zijn een dankbaar publiek en zo worden de restjes die ik na een kookdag over heb niet weggegooid. Dit keer nam ik wraps mee. Ik maakte een versie met carpaccio en truffel-pestomayonaise, eentje met vitello tonato en deze wraps met Caesar salade en gegrilde kip. Ik ben zelf dol op Caesar salade. De dressing die erbij hoort is écht goddelijk. Combineer dat met knapperige romaine, bacon, gegrilde kip, Parmezaanse kaas en rol het in een wrap en je hebt een ontzettend lekker hapje. Lekker op een ’s zomerse dag. Serveer de wraps met Caesar salade en gegrilde kip als lunch, tussendoortje of in plakjes bij de borrel.




Ingrediënten voor 6 wraps met Caesar salade en gegrilde kip

Voor de caesardressing

3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel citroensap
1 theelepel worcestershire saus
1 theelepel Franse mosterd
4 ansjovisjes uit blik
2 tenen knoflook
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Peper en zout

Voor de rest van de wraps

6 wraps
1 krop romaine
6 plakjes ontbijtspek of bacon
300 gram gegrilde kip in plakjes (van de vleeswarenafdeling)
50 gram Parmezaanse kaas
Peper en zout

Wraps met Caesar salade en kip

Doe de ingrediënten voor de dressing bij elkaar in een kom. Meng de ingrediënten met een staafmixer tot een caesar dressing. Proef of de saus op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.

Bak de plakjes ontbijtspek in een droge pan tot ze knapperig zijn. Verkuimel het spek in stukjes. Snijd de romaine in stukken en schaaf kleine plakjes van de Parmezaanse kaas.

Besmeer elke wrap met 2 eetlepels Caesardressing. Beleg de wrap achtereenvolgend met romaine sla, Parmezaanse kaas, bacon en kipfilet.

Rol de wraps strak op en wikkel in vershoudfolie. Leg de wraps een half uurtje in de koelkast en snijd daarna in plakjes, doormidden of eet hem aan één stuk.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *