Recept: Indische pasteitjes met kip

 

Pasteitjes met kipWeekend! Sterker nog… voor ons is het nu écht vakantie! Want Douwe heeft vanaf vandaag ook 3 weken vrij. Eindelijk hoef ik me niet meer schuldig te voelen als ik nog in coma lig als Douwe naar zijn werk gaat. Of als ik ’s middags nog even een middagdutje (hartjes voor middagdutjes!) doe. Volgens mij leek het voor Douwe af en toe alsof ik alleen maar aan het slapen was. Om het begin van Douwe zijn vakantie te vieren gaan we vanavond eten bij Envy in Amsterdam. Ik ben erg benieuwd want ik heb goede verhalen gehoord. Ik hoop in ieder geval dat ze ons lekker in de watten gaan leggen. Dat heeft mijn mister wel even verdiend. Terug naar het recept van vandaag. Indische pasteitjes met kip. Kruidig, zoet en hartig tegelijk. Hier kan ik er wel 4 van op. Of 6. Of 20. Lekker met zoete chilisaus en/of sambal. Laat het weekend maar beginnen!




Ingrediënten voor 20 pasteitjes met kip

Voor het deeg

500 gram bloem
2 eieren
150 ml water
100 gram boter
Een snufje zout

Voor de vulling

2 kipfilets
1 middelgrote ui
1 chilipeper
2 teentjes knoflook
4 eieren
150 gram doperwtjes
75 gram geraspte wortel
50 gram rijstvermicelli
3 maggiblokjes (uit de ouderwetse verpakking)
2 eetlepels suiker
Peper en zout
500 ml zonnebloemolie om in te frituren

Doe de ingrediënten voor het deeg bij elkaar in een grote schaal of kom. Kneed de ingrediënten tot een soepel deeg. Bedek het deeg met een theedoek en laat het een half uur rusten in de koelkast.

Breng een kleine pan met water aan de kook. Doe de eieren bij het water en kook 8 minuten.

Breng een pan met water en 2 maggiblokjes aan de kook. Doe de kipfilets in het water en kook in 6 minuten gaar. Haal de kipfilet uit de pan en laat hem even afkoelen. Gooi de bouillon nog niet weg, die heb je straks nog nodig. Scheur de kipfilet in reepjes.

Versnipper de ui en pers de teentjes knoflook. Snijd de chilipeper in de lengte doormidden en vewijder de zaadlijsten. Houd je van pittig? Laat dan de zaadlijsten zitten. Verhit een beetje olie in een wok of hapjespan. Fruit de ui en knoflook tot het glazig ziet. Doe de kip, wortel en een beetje zout bij de knoflook en de ui. Voeg de suiker toe en meng alles goed met elkaar. Giet 100 ml bouillon bij de rest in de pan. Voeg de rijstvermicelli toe en laat pruttelen tot de vermicelli het vocht heeft opgenomen. Doe de doperwtjes in de pan en verkruimel het laatste maggiblokje over de vulling. Kook tot alle vermicelli zacht is geworden.

Snijd de hardgekookte eieren in plakjes. Rol het deeg uit. Steek rondjes uit het deeg. Leg een bergje vulling op het deeg met daarbovenop 2 plakjes ei. Vouw het deeg dicht en druk de randjes goed aan. Dit gaat het makkelijkst met een vork.

Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan en frituur de pasteitjes met kip tot ze goudbruin zien. Serveer de pasteitjes met kip met een beetje zoete chilisaus of sambal.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

One thought on “Recept: Indische pasteitjes met kip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *