|
|

Ingrediënten camembert in bladerdeeg met rode uienchutney
Voor de rode uienchutney
6 rode uien
2 eetlepels kristalsuiker
Een scheutje balsamicoazijn
Een klontje boter om in te bakken
En verder
1 ronde camembert van 250 gram
1 rol vers bladerdeeg (270 gram)
1 ei om het deeg mee te bestrijken
Snijd de rode uien in halve ringen. Smelt de roomboter in een koekenpan. Doe de rode ui in de pan en bak tot het glazig ziet. Voeg de suiker toe en roer tot de uien beginnen te karameliseren. Blus de uien af met balsamico-azijn. Zet het vuur laag en laat de inhoud van pan pruttelen tot er een stroperige rode uienchutney ontstaat.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd 2 cirkels (de diameter 4 cm, 2cm aan weerzijde, groter dan de camembert) uit het bladerdeeg. Leg één van de cirkels op het bapkapier en leg de camembert er bovenop. Schep 2 flinke lepels uienchutney op de camembert. Leg de tweede cirkel over de camembert heen en druk de randjes dicht met een vork.
Steek sterren of andere leuke vormpjes uit het resterende bladerdeeg en versier het pakketje ermee. Kluts het ei los en smeer het camembertpakketje ermee in. Schuif de bakplaat in de oven en bak in 30 minuten gaar.
Laat de camembert in bladerdeeg met rode uienchutney 15 minuten afkoelen voordat je hem serveert.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

