Borrelplank met worst

Recept: Borrelplank met vlees (charcuterie)

 

Borrelplank met vleesBij deze verklaar ik het terrassenseizoen voor geopend. Stiekem heb ik natuurlijk de afgelopen weken al een paar terrasjes gepikt. Weten jullie die prachtige woensdag in maart nog. Die kon ik natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan. Mijn gezicht was compleet verbrand. Ik hoef jullie niet te vertellen dat ik wel van een borrel houd. Komende weken zit ik nog even thuis met Sophie. Mijn zwangerschapsverlof loopt pas halverwege mei af. En als je dan midden in de stad woont is een terrasje snel gepikt. Mommy needs her wine! En mocht ik een keer niet naar het terras kunnen komen, dan halen we het terras gewoon hierheen. Zoals afgelopen dinsdag. Sophie had een off-day en na huilbui nummer zoveel lag ze eindelijk te slapen in haar bedje. Jullie begrijpen wel dat ik haar liever niet wakker wilde maken. Toen zijn we met z’n allen bij ons in de binnentuin gaan zitten. Babyfoon mee en we hadden een prima middag. Borrels kunnen niet natuurlijk niet zonder hapjes. Voor de borrel in de binnentuin maakte ik deze borrelplank met vlees. Of charcuterie zoals het met een chique woord heet. Chique of niet, hij ging uitstekend samen met ons glaasje wijn. Hij is letterlijk verslonden. De volgende borrel komt hij weer op tafel. Al vul ik hem dan wellicht aan met nog een plankje met kaas. Cheers!
Ingrediënten borrelplank met vlees

100 gram serranoham of prosciutto
100 gram spianata romana
1 ossenworst van ongeveer 200 gram
100 gram coppa
100 gram chorizo
1 fuetworstje
100 gram filet americain
250 gram peppadews
150 gram olijven
100 gram truffelmayonaise
100 gram verse pesto
1 stokbrood

Borrelplank met vlees

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd het stokbrood in plakjes en leg ze op het rooster van de oven. Schuif het rooster in de oven en rooster het brood in 10 minuten knapperig.

Pak een mooie grote plank.

Doe de filet americain en de olijven in een schaaltje. Zet de schaaltjes in het midden. Snijd de ossenworst en de fuet in plakjes. Leg het vlees mooi naast elkaar op de plank. Versier de plank met cornichons, peppadews en eventueel wat Amsterdamse uitjes of gegrilde groenten. Maak af met plakjes geroosterd brood.

Serveer de borrelplank met pesto, truffelmayonaise en een lekkere rode wijn

Pin It

One thought on “Recept: Borrelplank met vlees (charcuterie)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *