Salade met aardbeien en geitenkaas

Recept: Salade met aardbeien en geitenkaas

 

Salade met aardbeien en geitenkaasVolgens mij zijn er weinig mensen die gisteravond niet buiten hebben gegeten. Toen ik naar mijn schoonouders fietste rook ik overal heerlijke houtskoolvuurtjes. En ik geef jullie geen ongelijk, het was fantastisch weer. Zelf hebben natuurlijk ook gebarbecued. Als de gelegenheid er is dan grijpen we hem meteen aan. Natuurlijk kon ik het niet laten om een paar salades mee te nemen. Dat is mijn familie inmiddels wel gewend. Ik was alleen even vergeten dat Douwe overdag moest honkballen en dat ik dus alles alleen moest verplaatsen. Daar reed ik dan met een krat vol met eten voorop mijn fiets. Na 3 straten hield ik het al voor gezien. Ik had niet verwacht dat de weg zo slecht zou zijn. Wat een gebonk en geschud. De salades werden helemaal door elkaar geschud en geplet door elkaar. Uiteindelijk ben ik maar gaan lopen. Geen probleem, ik had de tijd en het was mooi weer. Één van de salades die ik bij me had was deze salade met aardbeien en geitenkaas. Ik ben de hele week al into de Hollandse aardbeien dus besloot ik om ze te verwerken in een salade. Ik houd van de combinatie zoet en zout. Het zout voegde ik toe door middel van van de geitenkaas. Je kunt eventueel ook uigebakken spekjes toevoegen, maar ik wilde de salade graag vegetarische houden. Een friszoete salade met de pittige smaak van geitenkaas. En wat is het een plaatje he!Ingrediënten salade met aardbeien en geitenkaas voor 4 personen

500 gram aardbeien
125 gram zachte geitenkaas
125 gram rucola
1 courgette
75 gram pecannoten
3 eetlepels balsamicoazijn
Peper en zout

Snijd de courgette in dunne plakjes. Verhit de grillpan of -plaat. Grill de plakjes courgette tot ze gaar zijn. Meng de rucola met 2 eetlepels balsamicoazijn en een beetje peper en zout. Snijd de aardbeien in plakjes.

Leg de rucola op een platte schaal of bord. Verdeel de plakjes courgette over de schaal. Leg de plakjes aardbei op de courgette. Verkruimel de geitenkaas over de salade. Hak de pecannoten in grove stukken en strooi dit over de salade met aardbeien en geitenkaas. Druppel vlak voor serveren een eetlepel balsamicoazijn over de salade en maak af met peper en zout. Serveer de salade meteen nadat hij klaar is.

De salade met aardbeien en geitenkaas is lekker als lunch, lichte avondmaaltijd of als side dish bij de barbecue.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It