Garnalen in zoetzure saus met rijst

Recept: Garnalen in zoetzure saus met rijst

 

Garnalen in zoetzure saus met rijstKen je dat? Dat je al dagen ergens trek in hebt, maar dat je geen tijd of energie hebt om het klaar te maken. Dat ging bij deze garnalen in zoetzure saus met rijst precies zo. Het idee voor het recept spookte al dagen door mijn hoofd en iedere keer als ik eraan dacht liep het water me in de mond. Gek eigenlijk hé, dat je dan niet gewoon aan de slag gaat. Want toen ik nou eenmaal aan het koken was werd ik steeds blijer. Het gerecht was meteen een schot in de roos. Wàt was dit lekker zeg! Garnalen in een zoet-zure saus met een vleugje pittigheid geserveerd met witte rijst. Makkelijk om te maken en in 20 minuten op tafel. Klinkt goed hé. Geloof me, dat is het ook!




Garnalen in zoetzure saus met rijst

Ingrediënten garnalen in zoetzure saus met rijst voor 4 personen

500 gram grote garnalen, schoongemaakt
400 gram ongekookte (pandan)rijst
2 tenen knoflook
1 middelgrote ui
1 rode paprika
1 gele paprika
1 komkommer
50 gram taugé
4 lente-uitjes
4 eetlepels ketchup
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel azijn
1 eetlepel sambal badjak (laat dit eventueel weg als er kinderen mee-eten)
1 eetlepel basterdsuiker
1 eetlepel sesamzaadjes
Eventueel een theelepel maïzena
Een scheutje olie om in te bakken
Peper en zout

Garnalen in zoetzure saus met rijst

Kook de rijst gaar zoals aangegeven staat op de verpakking.

Versnipper de ui en pers de tenen knoflook. Snijd de paprika in stukjes en de komkommer in scheutjes.

Verhit een scheutje olie in een koeken- of hapjespan. Doe de knoflook en de ui in de pan en bak tot het glazig ziet. Voeg de paprika toe en bak een paar minuten mee. Doe de sambal, de ketchup, de azijn, de basterdsuiker en de sojasaus in de pan en roer alles door elkaar. Voeg de taugé en de komkommer toe en laat een paar minuten pruttelen. Als de saus te waterig is meng je een theelepel maïzena met een eetlepel water. Voeg dit aan de saus toe en laat pruttelen tot de saus dikker wordt.

Verhit een beetje olie in een andere koekenpan. Dep de garnalen droog en bestrooi met peper en zout. Bak de garnalen tot ze roze zijn.

Snijd de lente-ui in ringetjes. Schep de garnalen bij de zoetzure saus en roer alles door elkaar. Bestrooi met lente-ui en sesamzaadjes. Serveer de garnalen in zoetzure saus met rijst.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *